Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generál Štěpán navštívil ministra vnitra

15. 7. 2010 (Ivana Svitáková) - Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Miroslav Štěpán se odpoledne 14. července 2010 setkal s novým ministrem vnitra Radkem Johnem.  

Generál Miroslav Štěpán a ministr vnitra Radek JohnGenerál Miroslav Štěpán a ministr vnitra Radek John

Mluvili spolu o počtech hasičů v jednotkách požární ochrany Hasičského záchranného sboru České republiky i jednotkách požární ochrany dobrovolných hasičů. 
  
Ministr vnitra se zajímal o krizové řízení, civilní ochranu, kritickou infrastrukturu, organizaci humanitární pomoci, činnost informačních a operačních středisek Hasičských záchranných sborů krajů a činnost operačního a informačního střediska MV-generálního ředitelství HZS ČR.
  
Ministr vnitra se zajímal o poskytování humanitární pomoci, o principy zapojování záchranných jednotek do mezinárodních operací a o zásady ústřední koordinace záchranných prací.
  
Ministr vnitra projevil zájem detailněji se seznámit s funkcí operačního a informačního střediska MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a s úlohou MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky v krizovém řízení. Za tímto účelem se domluvili na návštěvě generálního MV-ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.
 
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz
Foto: archiv MV

vytisknout  e-mailem