Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Extrémní soutěž hasičů

14. června 2011 (Ivana Svitáková)-Dne 10. 6. 2011 pořádali hasiči Letiště Vodochody a.s. již patnáctý ročník soutěže nejtvrdších hasičů v České Republice, Firefighter Fenzy Cup, první soutěž v disciplínách TFA v Čechách. (TFA = Toughest Firefighter Alive = nejtvrdší hasič přežívá). 

Tato soutěž je velice náročná pro soutěžící i pořadatele, závodníci startují v plné zásahové výstroji a výzbroji, včetně spuštěného dýchacího přístroje. Ti nejlepší zvládají celou trať za méně než jeden a půl minuty a o její náročnosti není pochyb, začíná výstupem do 3. patra se zásahovou hadicí, poté vytažení další hadice na laně, sestup dolů a přesunutí cca 40kg těžkého závaží palicí po dráze 3m.
 
Nejtvrdší hasič přežije, soutěž TFANejtvrdší hasič přežije, soutěž TFA
Dále následuje roztažení zavodněné hadice po 20m dlouhé dráze, slalom mezi kužely se dvěma 30kg vážícími barely v rukou a na závěr transport figuríny o hmotnosti 80kg na vzdálenost 30m.
 
Letošního ročníku se zúčastnilo 48 soutěžících reprezentujících 15 družstev profesionálních hasičů a jedno družstvo hasičů dobrovolných, kteří se v těžké konkurenci neztratili. V kategorii družstev zvítězil tým HZS Kraje Vysočina, v jednotlivcích pak Milan Pařil z HZS Kraje Vysočina.
 
Závěrem lze říci, že patnáctý ročník se vydařil i organizačně a všichni přítomní vyjádřili zájem přijet za rok znovu.
 
Celou akci finančně a materiálně podpořili: Letiště Vodochody a.s., Aero Vodochody a.s., Asociace velitelů hasičských záchranných sborů podniků, firmy R.Q.T. Group s.r.o., MHZ Praha s.r.o. a výrobce dýchacích přístrojů Fenzy, Sperian - Honeywell.
Další info i zde:
http://sport.pozary.cz/clanek/43623-probehl-firefighter-fenzy-cup-2011/ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text: Oldřich Martinák
velitel jednotky HZS / Fire Brigade Commander
VODOCHODY AIRPORT

vytisknout  e-mailem