Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v říjnovém časopisu 112

V těchto dnech vychází letošní v pořadí již desáté číslo měsíčníku 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V bloku věnovaném požární ochraně přinášíme rozbor zásahu jednotek PO na požár chladírenské haly ovoce a zeleniny v obci Ostrá na Nymbursku a poznatky z tematických požárních kontrol v bývalých průmyslových, zemědělských nebo vojenských areálech.
 
 
V bloku věnovanému IZS informujeme o závěrech konference Požární ochrana 2009 a o hodnotíme průběh cviční složek IZS Trauma 2009, které se uskutečnilo v srpnu na dálnici D1.
 
 
V části zaměřené na problematiku ochrany obyvatelstva a krizového řízení se zabýváme využitím geografického informačního systému při práci s evidencí koncových prvků Jednotného systému varování a vyrozumění ČR, seznamujeme se stacionárními hlásiči radiace, informujeme o opatřeních ke zvyšování bezpečnosti obyvatel Ústí nad Labem při případném úniku nebezpečných látek a přinášíme analýzu likvidace následků dubnového katastrofálního zemětřesení v Itálii.


V časopisu dále přinášíme informaci o jednání Federace asociací hasičských důstojníků Evropské unie v Ostravě, poznatky z netradiční odborné přípravy jednotek SDH obcí, nebo zpravodajství z V. Mistrovství světa v požárním sportu, na kterém naše reprezentace poprvé v historii získala stříbrné medaile.

 
Speciální vložená příloha se věnuje problematice požární bezpečnosti současných garáží pro automobily.


 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       


Jaroslav Vykoukal
- šéfredaktor

vytisknout  e-mailem