Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v květnovém čísle časopisu 112

V polovině dubna vychází další číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. Hlavním tématem je problematika požární ochrany zařízení, která jsou v těchto měsících v různých souvislostech velmi často skloňována - fotovoltaických elektráren.  

Té se časopis věnuje v části požární ochrana v analýze zásahu na požár jedné z fotovoltaických elektráren a v první části dvoudílného materiálu věnovaného požární bezpečností fotovoltaických systémů.
 
V bloku integrovaného záchranného systému najdete první ze seriálu článků zaměřených na přípravu záchranných psů, hodnocení činnosti složek IZS v uplynulém roce nebo se seznámíte s činností hasičů podniku Škoda Auto, a.s.
 
Poznatky a zkušenosti z problematiky ochrany před zvláštními povodněmi a z šíření poplašných zpráv hromadnými sdělovacími prostředky při povodni v roce 2009 jsou hlavními tématy bloků věnovaných ochraně obyvatelstva a krizové řízení.
 
Květnové číslo časopisu 112 dále přináší reportáž z předávání Zlatých záchranářských křížů za rok 2010, hodnocení 14. ročníku konference požární ochrany Červený kohout, pozvánku do Českého Krumlova na velmi zajímavou červnovou konferenci k požární ochraně historických památek nebo nahlédnutí do práce záchranářů na Islandu.
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
     

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem