Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v červnovém časopisu 112

Šesté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva, obsahuje kromě jiného také speciální přílohu se seznamem osobností, které na zámku v Praze-Troji převzaly medaile HZS ČR udělené u příležitosti státního svátku Dne osvobození od fašismu.  

V části věnované požární ochraně přinášíme rozbor zásahu na požár lisovny plastů na Mladoboleslavsku, uveřejňujeme závěry z valného shromáždění Profesní komory požární ochrany a upozorňujeme na nově aktualizovaný CD-ROM „Souhrn metodických předpisů pro činnost jednotek požární ochrany“.
V bloku IZS přinášíme souhrnnou informaci o veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET 2009 a hodnocení mezinárodního taktického cvičení ROPA 2009.


Seznamujeme s průběhem Dne záchranářů v Poděbradech a se závěry konference Den po zásahu, která proběhla za účasti ministra vnitra jako součást této akce.


V části zaměřené na ochranu obyvatelstva informujeme o výsledcích konference Bezpečnostní management a společnost, která se uskutečnila v rámci doprovodného programu veletrhu IDET 2009, přinášíme analýzu stavu ochrany obyvatelstva před katastrofami v Německu a otiskujeme případovou studii teroristického útoku bojovou chemickou látkou sarin, ke kterému došlo před patnácti lety v Japonsku.


Bezpečnost v období hospodářské krize a specifika fungování informačního systému ARGIS jsou hlavními tématy části časopisu zaměřené na oblast krizového řízení.


Dále v časopisu informujeme o mezinárodní výstavě požární, záchranářské a zabezpečovací techniky FIRECO 2009, která proběhla v polovině května v Trenčíně, a seznamujeme se studijním programem Požární ochrana a průmyslová bezpečnost a  možnostmi studia jeho oborů na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava v akademickém roce 2009/2010.


Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.


Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem