Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí únorový časopis 112

V první polovině února vychází druhé letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V jeho úvodu přinášíme základní statistické údaje o činnosti HZS ČR v uplynulém roce.
 
V bloku zaměřeném na požární ochranu analyzujeme zásah při likvidaci následků výbuchu plynu a následného požáru v podzemním kolektoru v Plzni a seznamujeme s metodami stanovení bodu vzplanutí hořlavých kapalin.
 
V části věnované IZS přibližujeme průběh záchranné akce po zřícení nákladní lanovky ve Špindlerově Mlýně a přinášíme hodnocení realizace projektů na nákup nové techniky, které HZS ČR pomáhají významným způsobem zvýšit kvalitu řešení mimořádných událostí.
 
V bloku ochrana obyvatelstva a krizové řízení informujeme o nové směrnici Ministerstva vnitra ke sjednocení postupů v oblasti krizového řízení, jež stanovuje postupy orgánů obcí a orgány krajů v oblasti evidence osob při krizových opatřeních, seznamujeme s výsledky zasedání Výboru pro civilní nouzové plánování v roce 2013, s průběhem cvičení „PANEL 2013“ a cvičení „Zóna-média 2013“ a informujeme o prioritách předsednictví Řecka v Radě EU v oblasti civilní ochrany. Rozsáhlý materiál je věnován projektům zaměřeným na informování všech skupin obyvatelstva o možných mimořádných událostech a správných postupech v případě ohrožení. 
 
závěrečném bloku přinášíme novinky z pařížské mezinárodní výstavy MILIPOL 2013 a informujeme také o změnách ve vystrojování příslušníků HZS ČR.
 
Součástí časopisu jsou dvě samostatné přílohy zmiňovaná Směrnice Ministerstva vnitra a Kalendář sportovních soutěží na rok 2014.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 

Předplatné a distribuce:
Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                           
 
                                                                 Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor
 

vytisknout  e-mailem