Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí červnový časopis 112

Letošní šesté číslo časopisu 112 – odborného měsíčníku požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva, obsahuje také přílohu se seznamem osobností, které v pražském Trojském zámku převzaly medaile a plakety HZS ČR udělené u příležitosti státního svátku Dne vítězství.  

Části požární ochrana dominuje zpravodajství z průběhu letošních mezinárodních bezpečnostních veletrhů PYROS/ISET a IDET.
 
Dále přinášíme analýzu zásahu na rozsáhlý požár skladovací haly stavebních materiálů ve Zlíně s vyčíslenou škodou více než 10 milionů korun. Zásah komplikovalo množství tlakových lahví uskladněných v blízkosti požáru. Druhým článkem uzavíráme problematiku požární bezpečnosti fotovoltaických systémů.
 
V bloku IZS seznamujeme se závěry mezinárodní konference Pyromeeting 2011, zaměřené na chemickou a radiační bezpečnost. Další díl seriálu o výchově záchranných psů je věnován výcviku psů pro vyhledávání osob na ploše.
 
V části věnované ochraně obyvatelstva informujeme o dostupnosti antidot k léčbě intoxikací a přinášíme stručnou studii cvičení Temná zima, které proběhlo v USA před deseti lety a bylo zaměřeno na světová rizika bio-terorismu.
 
Strategie obnovy území po loňských povodních ve Zlínském kraji a zpravodajství z  mezinárodní konference „Jaká bezpečnost pro Evropu v měnícím se světě?“ jsou náplní části časopisu zaměřené na krizové řízení.   
 
V časopisu dále najdete například výsledky soutěže Hasič roku 2010 nebo ohlédnutí za mezinárodní výstavou požární, záchranářské a zabezpečovací techniky FIRECO 2011, která se uskutečnila v polovině května v Trenčíně.
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
     
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem