Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Česká republika vysílá svého experta do Jordánska

Vzhledem ke složité situaci, která nastala v Jordánsku s přílivem syrských uprchlíků, rozhodla Evropská unie o vyslání speciálního týmu, který bude na místě koordinovat příliv humanitární pomoci do země.  

Vladimír VlčekVladimír Vlček
Za Českou republiku byl do vyhodnocovacího a koordinačního týmu
Monitorovacího a informačního centra EU nominován plk. Ing Vladimír Vlček PhD., náměstek krajského ředitele pro integrovaný záchranný systém Moravskoslezského kraje. Pro jeho bohaté zkušenosti z podobných misí byl i následně vybrán Evropskou komisí jako velitel pro misi do Jordánska.
 
A nebyla to volba náhodná. Plk. Vlček má za sebou řadu zahraničních zkušeností. Působil například jako velitel vyhodnocovacího a koordinačního týmu Monitorovacího a informačního střediska EU po ničivém zemětřesení a tsunami v Japonsku v březnu 2011. Kromě Japonska má bohaté zkušenosti z misí v Namibii a Tádžikistánu.
 
Pětičlenný mezinárodní EUCP tým bude koordinovat humanitární pomoc států Evropské unie syrským uprchlíkům.
 
Mise začne v pondělí 24. 9. 2012 v Bruselu, kde proběhne informační a koordinační porada týmu a následně celý tým odletí do Jordánska, kde bude působit po dobu sedmi dní.
 
Plk. Vlček, jako vedoucí týmu, bude mít na starosti zavedení postupů a standardů při koordinaci humanitární pomoci na místě. Dále bude zajišťovat příjem a distribuci materiální humanitární pomoci států EU, která je směřována syrským uprchlíkům na území Jordánska. 
 
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem