Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cenu vyšetřovatelů požárů převzal Ing. Vladimír Vonásek

9. 4. 2015 (Nicole Zaoralová) - Dne 1. dubna 2015 převzal cenu vyšetřovatelů požárů pplk. Ing. Vladimír Vonásek z oddělení analýz a statistiky MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Cena mu byla udělena za jeho dlouhodobý přínos k problematice vyšetřování požárů. 

pplk. Ing. Vladimír Vonásekpplk. Ing. Vladimír Vonásek
Statistické sledování událostí neoddělitelně provází zjišťování příčin vzniku požárů na území České republiky. Pplk. Ing. Vladimír Vonásek je  jednou z hlavních osobností, která budovala základy vztahu těchto dvou oborů a dlouhodobě je úspěšně rozvíjela. Díky jeho odbornému přístupu a zápalu jsou dnes statistiky kvalitním pomocníkem všech vyšetřovatelů požárů.
 
O nominaci osobností na Cenu Václava Hladíka i samotném hlasování rozhodují příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky, kteří se problematikou zjišťování příčin vzniku požárů denně zabývají.
 
Cena Václava Hladíka byla od roku 2013 udělena těmto osobnostem: Ing. Ludvík Pinc, PhD., Ing. Milan Kotlár a Ing. Vladimír Vonásek.
 
Pplk. Václav Hladík, jehož cena byla začátkem dubna předána, působil jako ředitel odboru zjišťování příčin požárů Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a platil za předního odborníka v oboru.
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství  Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem