Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Březnový časopis 112 se statistickou ročenkou

10. březen 2011 (Jaroslav Vykoukal) - V měsíci březnu vychází třetí letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. Jeho součástí je vložená statistická ročenka obsahující podrobné údaje o zásahové činnosti jednotek PO a dalších složek IZS v roce 2010.  

V úvodu časopisu informujeme o přípravách konference PYROMEETING 2011, která se uskuteční v květnu letošního roku v rámci doprovodného programu veletrhu PYROS/ISET 2011 v Brně a uveřejňujeme zpravodajství z udělení vyznamenání českým hasičům za pomoc při povodních v Polsku v loňském roce, které jim osobně předal prezident Polské republiky Bronislaw Komorowski.
 
V bloku zaměřeném na požární ochranu analyzujeme zásah jednotek PO na rozsáhlý požár přízemní haly v Praze 10, který způsobil škodu za více než 50 milionů korun, upozorňujeme na zásady montáže a označování elektroinstalace a svítidel umisťovaných v hořlavých hmotách a na hořlavých podkladech a prezentujeme zkušenosti se sprinklerovou ochranou hromadných garáží.
 
V části věnované IZS seznamujeme prioritami nového policejního prezidenta při směřování Policie ČR v následujícím období a představujeme Službu dopravní policie.
 
V blocích ochrana obyvatelstva a krizové řízení seznamujeme s výsledky konference Ochrana obyvatelstva 2011 a přinášíme úvahu o možnostech poskytování informací o ochraně kritické infrastruktury.
 
V časopisu dále naleznete zpravodajství z veletrhu PRAGOALARM/PRAGOSEC 2011 nebo informaci o úsporných opatřeních v oblasti vystrojování příslušníků HZS ČR.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné 300,- Kč.
 
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.                                            
 
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
 

vytisknout  e-mailem