Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí poslední letošní časopis 112

V polovině prosince vychází poslední letošní číslo odborného měsíčníku 112 –časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. Kouzlu Vánoc je tentokrát přizpůsoben poněkud atypický rozbor zásahové činnosti příslušníků jednotek PO sestavený z tzv. kuriózních zásahů. Věnujeme se rovněž specifikům rizik vzniku požáru v domácnostech seniorů, jedné z nejrizikovějších skupin ohrožených vznikem požáru.  

V části věnované IZS představujeme Traumateam ČR, přinášíme závěry mezinárodní konference k problematice dobrovolnictví, seznamujeme s pravidly bezpečné přepravy nebezpečných látek a informujeme o jednom zajímavém projektu humanitární pomoci Českého červeného kříže v Praze.
Hodnocení přípravy budoucích pedagogů na problematiku výuky tematiky ochrany člověka za mimořádných událostí tvoří náplň časopisu věnovanou ochraně obyvatelstva.
 
V bloku krizové řízení přinášíme hodnocení plnění Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení, závěry z cvičení IRIDIUM 2011 zaměřeného na připravenost na mimořádné události spojené s únikem chemických látek a s následky na veřejné zdraví v přeshraničních oblastech a seznamujeme se zkušenostmi z krizové komunikace v Jihomoravském kraji.
 
V závěrečné části analyzujeme dopady březnového zemětřesení a tsunami na infrastrukturu Japonska, seznamujeme s cíli vzdělávání v HZS ČR vyplývajícími z nové koncepce a představujeme nejlepší sportovce HZS ČR za rok 2011.
 
Součástí časopisu jsou dvě přílohy - první se zabývá vztahem mezi strukturou chemických látek a jejich toxicitou, druhá přináší souhrnný obsah letošního ročníku časopisu 112.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                   
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem