HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zhoršené klimatické podmínky zvýšily počet zásahů

Celkem 208 událostí eviduje HZS KHK za sobotu 4. 2. 2023. K nárůstu počtu událostí přispěl především silný vítr, sněžení a mráz. Zhoršené klimatické podmínky způsobily lámání a vyvracení stromů na komunikace, docházelo také k poškození částí střech nebo drátů elektrického vedení. Ve 194 případech poskytovaly jednotky požární ochrany technickou pomoc při odstranění nebezpečných stavů způsobených počasím a v 8 případech odstraňovali hasiči následky dopravních nehod. 

Počty událostí po okresech:
Hradec Králové - 12
Jičín - 23
Náchod - 69
Rychnov nad Kněžnou - 40
Trutnov - 64

K nárůstu hlášených událostí na linku 112 docházelo už po půlnoci, volání přibývalo až do pozdějších odpoledních hodin, kdy se začala situace uklidňovat. Sobotní rušný den znamenal nápor nejen na profesionální a dobrovolné jednotky v terénu, ale také na hasiče a hasičky na krajském operačním a informačním středisku. Číslo více než 200 řešených událostí znamená další stovky telefonátů na linku 112. 

Na několik hodin musela být uzavřena komunikace č. 311 mezi Bartošovicemi v Orlických horách a Orlickým Záhořím. Hasiči zde odstraňovali na více místech více popadaných stromů. Během dne byl provoz opět obnoven. Množství popadaných stromů ale později zablokovalo jinou silnici v Orlických horách, tentokrát komunikaci č. 310 od Zdobnice do Luisina údolí v katastru Deštného v Orlických horách. 

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK


 

Odkazy do noveho okna

Technické pomoci1

Technické pomoci1 

Detailní náhled

Technické pomoci2

Technické pomoci2 

Detailní náhled

Technické pomoci3

Technické pomoci3 

Detailní náhled

Technické pomoci4

Technické pomoci4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem