Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zbiroh - 19.7.2016 - činnost pracoviště Zbiroh za období duben – červen 2016

V měsíci dubnu jsme na našich stránkách informovali o činnosti pracoviště Zbiroh za uplynulé tři měsíce. 

Od té doby jsme pokračovali v naší činnosti spočívající v organizování kurzů pro HZS (krajů i podniků) a jednotek SDH (obcí i podniků). Nemohu opomenout využívání externích lektorů, kteří nám vypomáhají především v kurzech OMP (obsluha motorových pil). Celkový přehled o počtech kurzů za celé I. pololetí je v následující tabulce.

 

Z tabulky lze vyčíst, že ne vždy (především u jednotek SDH) se přihlášení a povolaní hasiči dostaví na naše pracoviště. Zde bych chtěl apelovat na včasné omluvy z kurzů, aby bylo možné povolat další čekající zájemce.

I nadále pracujeme na rozvoji našeho pracoviště. V květnu proběhlo v našem areálu místní šetření, ze kterého vyplynulo „konkrétní“ umístění jednotlivých trenažerů, které budou realizovány v následujících letech.

Kromě naší běžné činnosti zajišťujeme také ubytování a poskytujeme prostory pro ostatní složky IZS. Jedná se především o Policii ČR, která provádí svůj výcvik na místním taktickém trenažéru policejního prezidia. Rovněž u nás byli ubytovaní zahraniční kolegové z THW, kteří se zúčastnili výcviku střelmistrů v Kaznějově, a členové českého trauma týmu.

Dne 30. 6. 2016 proběhla v areálu HZS ČR ve Zbirohu akce, při které byly odzkoušeny prostředky firmy Eurofire. Jednalo se především o nové proudnice – jedna s možností módu pulsní hašení a jedna s „pistolovým“ ovládáním, přenosné monitory a přenosná zařízení pro výrobu pěny (PRO/pak). Logistickou podporu této akce (zajištění místa pro zakládání „požárů“, zajištění techniky apod.) zrealizovalo naše pracoviště ve Zbirohu ve spolupráci se Záchranným útvarem a Skladovacím a opravárenským závodem.

Vzhledem k tomu, že jsme se během prvního pololetí rozrostli o dva nové kolegy, kteří byli na stáži ve středisku Brno, naplánovali jsme na druhé pololetí oproti pololetí prvnímu více kurzů. Rovněž jsme nově zařadili kurz T STS – P (technik strojní služby prodlužovací) a kurz T OOB - 16 (technik ochrany obyvatelstva). Plán kurzů na pracovišti Zbiroh naleznete zde.


mjr. Ing. Josef Daníček

Odkazy do noveho okna

20160719_obr. 01

20160719_obr. 01 

Detailní náhled

20160719_obr. 02

20160719_obr. 02 

Detailní náhled

20160719_obr. 03

20160719_obr. 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem