HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy krajských hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 22. do neděle 31. 1. 2021 celkem 75 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Nechanice – dopravní nehoda – 29. 1. 2021 13:36
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Nový Bydžov a JSDH Nechanice. Nikdo nebyl zraněn, komunikace byla neprůjezdná. Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a odpojili akumulátory. Po policejním došetření pomohly jednotky s odstraněním vozidel a vrátily se zpět na základnu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 29. 1. 14:28
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská pomohla se zajištěním místa dopravní nehody dvou osobních automobilů v ulici Petra Jilemnického. Nikdo nebyl zraněn. Jednotka zkontrolovala vozidla, zda nedochází k úniku provozních kapalin a vrátila se na stanici.  

Kobylice – dopravní nehoda – 29. 1. 15:38
U obce Kobylice havaroval osobní automobil, který vyjel mimo vozovku a poškodil dopravní značení. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo události, zajistili vozidlo a předali místo zásahu policistům.

Hrádek – technická pomoc – 30. 1. 08:52
Odstranění spadlého stromu. (JSDH Nechanice)

Hradec Králové – dopravní nehoda – 31. 1. 15:40
Na kruhovém objezdu u Brněnské ulice zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Nehoda se obešla bez zranění osob. Jednotka pomohla s odstraněním aut mimo komunikaci a postarala se o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Hořice – požár – 29. 1. 10:28
Profesionální a dobrovolní hasiči z Hořice byli zalarmováni kvůli požáru trafostanice v ulici Máchova. Na místě spolupracovali s energetiky, po vypnutí proudu byl proveden hasební zásah pomocí sněhového hasicího přístroje. Následně jednotky odvětraly prostory. Škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 1,5 milionu korun.

Hořice – dopravní nehoda – 29. 1. 14:25
V ulici Sladkovského pomohla profesionální hořická jednotka vzpříčenému kamionu, který blokoval komunikaci. Kamion musel vycouvat, hasiči jej navedli jinou cestou.

Dobrá Voda u Hořic – dopravní nehoda – 29. 1. 14:54
K dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky vyjížděli do Dobré Vody u Hořic profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic. Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče jednu zraněnou osobu. Hasiči zajistili místo události, po dohodě s policisty poté odstranili havarovaná vozidla mimo komunikaci. Po zprůjezdnění komunikace předali hasiči místo zásahu policistům.

Cerekvice nad Bystřicí – dopravní nehoda – 29. 1. 15:23
Podniková jednotka Čepro a.s. Cerekvice nad Bystřicí zajistila zprůjezdnění komunikace. Hasiči pomohli několika kamionům a vytáhli osobní automobil z příkopu.

Jičín – záchrana zvířat – 29. 1. 16:25
Profesionální jednotka z Jičína zachránila z rybníku Šibeňák dvě přimrzlé kachny.

Jičíněves – dopravní nehoda – 29. 1. 16:53
Profesionální hasiči z Jičína a JSDH Kopidlno zasahovali u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě dvě osoby. Jednotky se následně postaraly o odstranění následků nehody a úklid vozovky.

Jičíněves – dopravní nehoda – 29. 1. 16:53
V obci Jičíněves sjela dodávka do příkopu, na místo přijela profesionální jednotka z Jičína a pomohla s jejím vyproštěním. 

Ostroměř – technická pomoc – 30. 1. 09:19
Odstranění stromu hrozícího pádem. (HZS Hořice)

Jičín – únik nebezpečných látek – 30. 1. 14:15
Profesionální jednotka vyjela do ulice Pod Koželuhy na základě oznámení obyvatele domu, že je v prostorách bytového domu cítit plyn. Hasiči ani plynaři nic nenaměřili, únik nebyl potvrzen.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Heřmanice – požár – 29. 1. 06:40
Tři jednotky hasičů byly vyslány do Heřmanic k požáru venkovního posezení u mobilheimu na zahradě. Při události nebyl nikdo zraněn, požár se podařilo hasičům rychle zlikvidovat. Příčinou bylo nedbalostní chování, škoda byla vyčíslena asi na 50 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Heřmanice, JSDH Jaroměř byla odvolána po cestě k zásahu.

Dolní Radechová – dopravní nehoda – 29. 1. 14:36
K dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil mimo vozovku, vyjížděli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Dolní Radechová. Auto skončilo převrácené na bok, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili místo události a zajistili havarovaný vůz. Cestou operačního střediska byli vyrozuměni silničáři, komunikaci bylo v místě nutné posypat. Místní dobrovolná jednotka pomohla následně s naložením auta na odtah a provedla úklid vozovky.

Lhota pod Hořičkami – technická pomoc – 29. 1. 15:15
Odstranění spadlého stromu. (HZS Jaroměř, JSDH Hořičky)

Nové Město nad Metují – technická pomoc – 29. 1. 15:19
Odstranění stromu hrozícího pádem. (JSDH Nové Město nad Metují)

Kramolna – dopravní nehoda – 29. 1. 15:27
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec odstranili následky dopravní nehody tří osobních vozidel v části Trubějov. Čtyři lidé byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili havarovaná auta a pomohli s jejich naložením na odtah.

Bezděkov nad Metují – technická pomoc – 29. 1. 15:34
Pomoc s vyproštěním traktoru, který zůstal stát přes vozovku a překážel provozu. (HZS Náchod, JSDH Police nad Metují)

Jaroměř – dopravní nehoda – 29. 1. 15:44
Hasiči pomohli s vyproštěním autobusu, který nemohl vyjet do kopce. Nikdo nebyl zraněn.

Česká Skalice – technická pomoc – 29. 1. 18:23
Odstranění spadlého stromu v části Ratibořice. (JSDH Česká Skalice)

Náchod – technická pomoc – 29. 1. 20:21
Odstranění spadlého stromu v části Bražec. (HZS Náchod)

Nový Hrádek – technická pomoc – 30. 1. 04:32
Odstranění spadlého stromu z komunikace. (HZS Dobruška)

Česká Skalice – technická pomoc – 30. 1. 05:50
Odstranění spadlého stromu. (HZS Jaroměř)

Náchod – technická pomoc – 30. 1. 08:27
Odstranění stromů z komunikace v části Lipí. (HZS Náchod, JSDH Nové město nad Metují)

Hořičky – technická pomoc – 30. 1. 10:24
Odstranění spadlé větve z drátů vysokého napětí. (HZS Jaroměř, JSDH Hořičky)
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobré – dopravní nehoda – 29. 1. 15:23
K dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu vyjížděli profesionální hasiči ze stanic Dobruška a Rychnov nad Kněžnou. K nehodě došlo v části Kamenice, autobus skončil v příkopu. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Pomocí vyprošťovacího automobilu byl autobus vytažen z příkopu a pokračoval v jízdě.

Javornice – technická pomoc – 29. 1. 19:14
Odstranění spadlého stromu. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Javornice – technická pomoc – 29. 1. 20:35
Hasiči pomohli s uvolněním zapadlého autobusu. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Solnice – dopravní nehoda – 29. 1. 21:20
V části Ještětice havaroval osobní automobil, který sjel do potoka. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice. Na místě byla jedna zraněná osoba, při příjezdu jednotek se nacházela mimo havarovaný automobil. Hasiči zajistili místo události, vůz zůstal převrácený na střechu. Zkontrolovali jej, zda nedochází k úniku provozních kapalin, k úniku ovšem nedošlo. Pomocí vyprošťovacího automobilu bylo auto vyzvednuto zpět na komunikaci. Po dobu vyšetřování pomáhali hasiči s nasvícením místa události.

Skuhrov nad Bělou – technická pomoc – 29. 1. 22:58
Hasiči pomohli s uvolněním zapadlého autobusu. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Rychnov nad Kněžnou – technická pomoc – 29. 1. 23:44
Odstranění spadlých stromů v části Panská Habrová. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Javornice – technická pomoc – 30. 1. 00:53
Odstranění spadlých stromů. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Skuhrov nad Bělou – technická pomoc – 30. 1. 01:12
Odstranění spadlého stromu, který s sebou strhl elektrické a telekomunikační vedení, na místě byl poškozen i osobní automobil. Na místě spolupracovali hasiči s energetiky. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Skuhrov nad Bělou)

Skuhrov nad Bělou – technická pomoc – 30. 1. 02:25
Odstranění spadlého stromu v části Rybníčky. (JSDH Skuhrov nad Bělou)

Olešnice v Orlických horách – technická pomoc – 30. 1. 10:26
Pomoc s vytažením autobusu. (JSDH Deštné v Orlických horách)

České Meziříčí – dopravní nehoda – 30. 1. 19:42
U dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval mimo komunikaci do pole, zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno. Jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. V místě byla kluzká komunikace, vyrozuměni byli silničáři.

Týniště nad Orlicí – požár – 31. 1. 17:39
Čtyři jednotky hasičů byly vyslány do části Štěpánovsko, kde došlo k požáru komposteru. Požár byl jednotkami rychle lokalizován a následně zlikvidován. Do komposteru byl vysypán popel a následně došlo k jeho zahoření, poškozen byl také plastový plot. Hasiči místo uhasili a rozhrabali. Škoda byla vyčíslena asi na pět tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 20 tisíc korun. U požáru zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Borohrádek, Týniště nad Orlicí a Albrechtice nad Orlicí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Zábřezí - Řečice – dopravní nehoda – 29. 1. 07:44
V části Zábřezí pomohla profesionální jednotka ze stanice Dvůr Králové nad Labem s vytažením autobusu, který byl nakloněný nad příkopem.  
Trutnov – dopravní nehoda – 29. 1. 13:37
Na silnici č. 300 v části Babí havarovala dodávka, vozidlo se přetočilo přes střechu. Nikdo nebyl zraněn. Jednotka profesionálních hasičů z Trutnova zajistila místo události, zabezpečila poškozený vůz a předala místo zásahu policistům. Vyproštění vozidla si zajistil řidič přes odtahovou službu.

Dolní Lánov – požár – 29. 1. 14:30
Pět jednotek hasičů vyslalo operační středisko k ohlášenému požáru mobilheimu s připojenou přístavbou v Dolním Lánově. Jednotky začaly objekt hned hasit, ale i přes to jej požár prakticky celý zničil. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 15:24 hod. Vyšetřovatel podrobným ohledáním požářiště zjistil, že událost zapříčinilo nevhodné provedení kouřovodu kamen na pevná paliva. Škoda byla vyčíslena asi na 250 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty představující asi 100 tisíc korun, a to zejména další přístavby, materiál a zaparkovaný osobní automobil. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn, uvnitř požárem zasaženého objektu uhynuli pes a kočka, hasiči zachránili před úhynem alespoň králíky z vedlejší králíkárny.
Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dále JSDH Hostinné, Lánov a Horní Lánov.

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 29. 1. 14:53
V ulici Sladkovského havaroval osobní automobil a přední částí sjel k potoku. Na místo byla vyslána královédvorská profesionální jednotka, aby zkontrolovala vozidlo na případný únik provozních kapalin. Nikdo nebyl zraněn, místo zásahu si převzali policisté.

Dvůr Králové nad Labem – únik nebezpečných látek – 31. 1. 12:56
Královédvorská profesionální jednotka zjišťovala na základě oznámení, zda nedošlo v Husitské ulici k úniku plynu. Hasiči proměřili v okolí koncentraci plynu v ovzduší, ale žádné nebezpečné hodnoty naměřeny nebyly.

Malé Svatoňovice – požár – 31. 1. 17:31
Tři jednotky hasičů likvidovaly požár sazí v komíně rodinného domu v části Odolov. Hasiči viděli létat z komína jiskry, kamna vybrali od sazí. Požár se naštěstí nikam mimo komínové těleso nerozšířil, nedošlo ani k poškození. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Úpice a Malé Svatoňovice.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN České Meziříčí

DN České Meziříčí 

Detailní náhled

DN Dobrá Voda u Hořic (1)

DN Dobrá Voda u Hořic (1) 

Detailní náhled

DN Dobrá Voda u Hořic (2)

DN Dobrá Voda u Hořic (2) 

Detailní náhled

DN Dobré

DN Dobré 

Detailní náhled

DN Dolní Radechová

DN Dolní Radechová 

Detailní náhled

DN HK, Petra Jilemnického (1)

DN HK, Petra Jilemnického (1) 

Detailní náhled

DN HK, Petra Jilemnického (2)

DN HK, Petra Jilemnického (2) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové

DN Hradec Králové 

Detailní náhled

DN Jičíněves

DN Jičíněves 

Detailní náhled

DN Kobylice

DN Kobylice 

Detailní náhled

DN Kramolna (1)

DN Kramolna (1) 

Detailní náhled

DN Kramolna (2)

DN Kramolna (2) 

Detailní náhled

DN Nechanice

DN Nechanice 

Detailní náhled

DN Solnice, Ještětice (1)

DN Solnice, Ještětice (1) 

Detailní náhled

DN Solnice, Ještětice (2)

DN Solnice, Ještětice (2) 

Detailní náhled

DN Solnice, Ještětice (3)

DN Solnice, Ještětice (3) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Babí

DN Trutnov, Babí 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (1)

P Dolní Lánov (1) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (2)

P Dolní Lánov (2) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (3)

P Dolní Lánov (3) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (4)

P Dolní Lánov (4) 

Detailní náhled

P Hořice, Máchova

P Hořice, Máchova 

Detailní náhled

TP Rychnov n. K., Panská Habrová

TP Rychnov n. K., Panská Habrová 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem