HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 14. 8. do neděle 16. 8. 2020 celkem 124 událostí. Kromě technických zásahů v souvislosti s počasím zasahovaly jednotky u dopravních nehod i požárů: 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Všestary – únik nebezpečných látek – 14. 8. 12:56
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská zajistila místo události, kde došlo k překopnutí plynového potrubí. Jednalo se o masivní únik plynu, hasiči jej provizorně zaškrtili a vyčkali do příjezdu plynařů.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 14. 8. 14:51
Profesionální jednotka z centrální stanice zajišťovala místo události dopravní nehody dvou osobních vozidel v ulici Bratří Štefanů.  Při nehodě nebyl nikdo zraněn. 

Rusek – dopravní nehoda – 15. 8. 15:29
K dopravní nehodě osobního vozidla vyjela profesionální jednotka z centrální stanice, automobil narazil mimo komunikaci do stromu. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a odpojili akumulátor, dva lidé byli předáni do péče ZZS.

Jeníkovice – požár – 15. 8. 17:46
Dvě jednotky hasičů byly vyslány k požáru v katastru obce Jeníkovice, došlo k zahoření boudy u rybníka. V objektu se nacházely dvě propanbutanové lahve, které hasiči vynesli a ochladili. Po 18. hodině byl požár lokalizován, v 19:20 ohlásil velitel zásahu likvidaci. Na místě požáru utrpěli dva lidé zranění, jednalo se o civilní osoby, které byly předány do péče ZZS. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 10 tisíc korun.

Hradec Králové – záchrana zvířete – 15. 8. 18:45
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové pomohli uvězněnému holubovi, který se dostal do trubky okapu na katedrále sv. Ducha. Pták zůstal uvězněn v části trubky asi 3 až 4 m nad zemí. Hasiči použili nastavovací žebřík, povolili objímky okapu a zvíře vysvobodili. Jednalo se o holuba, kterého si převzala městská policie a předala jej záchranné stanici do Jaroměře.
 

Hradec Králové – dopravní nehoda – 16. 8. 09:14
V Buzulucké ulici zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody osobního vozidla a autobusu MHD. K nehodě došlo uprostřed křižovatky, osobní vozidlo zůstalo nepojízdné a provoz byl v místě blokován. Hasiči zajistili místo události, odstranili nepojízdné auto a postarali se o úklid vozovky. Tři lidé byli předáni do péče ZZS.

Hradec Králové – technická pomoc – 16. 8. 14:44
Profesionální jednotka z centrální stanice pomohla s vytažením uhynulého divočáka z řeky Orlice v části Svinary, zvíře bylo předáno zástupci místního mysliveckého spolku.

Stračov – záchrana osoby – 16. 8. 17:30
Profesionální hasiči z Hořic a JSDH Mžany a Stračov byli zalarmováni kvůli ohlášené události, kdy mělo dojít k úrazu osoby v bazénu po uklouznutí. Jednotky spolupracovaly na místě se ZZS, zraněná osoba byla zajištěna na scoop rámu, což jsou nosítka určená pro šetrný transport pacienta a hasiči ji vytáhli z vody na souš. O pacienta se postarala ZZS.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN


Hořice – dopravní nehoda – 14. 8. 8:52
Profesionální jednotka ze stanice Hořice zajistila místo nehody nákladního vozidla a cyklisty, jedna osoba byla zraněna. Hasiči poskytli první předlékařskou pomoc, následně si cyklistku převzala do péče ZZS. Jednotka dále pomohla s usměrněním dopravy v místě nehody a provedla úklid vozovky.

Úlibice – dopravní nehoda – 14. 8. 13:00
Profesionální jednotka ze stanice Jičín odstranila následky dopravní nehody tří osobních vozidel. Jednotka zajistila místo události, provedla opatření proti vzniku požáru a postarala se o úklid olejových skvrn. Jedno z vozidel bylo odtaženo, ostatní odjela po vlastní ose.

Úlibice – dopravní nehoda – 15. 8. 13:51
K dopravní nehodě dvou osobních automobilů do Úlibic vyjeli profesionální hasiči z jičínské stanice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jedno z vozidel skončilo v příkopu. Jednotka provedla úklid vozovky od střepů, úlomku a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny.

Žlunice – únik nebezpečných látek – 15. 8. 14:02
Na základě podezření na únik plynu z hlavního uzávěru plynu vyjeli do Žlunic profesionální hasiči z Nového Bydžova. Jednotka zajistila místo, uzavřela plyn a vyčkala do příjezdu techniků plynárenské pohotovosti, kterým následně místo předala.

Vidochov – dopravní nehoda – 15. 8. 14:44
Novopacká profesionální jednotka zajistila místo dopravní nehody osobního vozidla, které se nacházelo mimo komunikaci. Hasiči odpojili u auta baterii a zkontrolovala, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Odtah vozidla si zajistil majitel.

Lužany – dopravní nehoda – 16. 8. 01:43
Na silnici č. 16 v katastru obce Lužany zasahovali profesionální hasiči z Jičína u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo tvořilo překážku na komunikaci, v místě bylo také poškozené dopravní značení. Jednotka odstranila auto pomocí navijáku mimo komunikaci a postarala se o úklid vozovky.

Bašnice – dopravní nehoda – 16. 8. 09:50
Na křižovatce silnice č. 35 s odbočkou na obec Bašnice zasahovali profesionální hasiči z Hořic u dopravní nehody osobního automobilu. Dva lidé byli zraněni, v péči je měla ZZS. Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili havarovaný automobil.

Ostružno – požár – 16. 8. 10:16
Profesionální a dobrovolná jednotka z Jičína byly zalarmovány na základě oznámení, že do rekreační oblasti se valí hustý dým. Hasiči prověřili okolí a zjistili, že dochází k neohlášenému vypalování porostu. Požár hasiči uhasili pomocí pěti C proudů, při události nevznikla žádná škoda. Dobrovolná jednotka byla nakonec ponechána jako záloha na základně.

Samšina – dopravní nehoda – 16. 8. 10:58
Na silnici č. 16 zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka u dopravní nehody osobního automobilu, nikdo nebyl zraněn. Hasiči zajistili místo nehody a postarali se o úklid vozovky. Vozidla byla odstavena mimo komunikaci.

Slatiny – požár – 16. 8. 17:40
K ohlášenému požáru porostu na hřbitově vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Kopidlno a Slatiny. Hasiči následně zjistili, že došlo k požáru jedné túje, při jejich příjezdu byl již požár uhašen. Při události nevznikla žádná škoda.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Vysokov – dopravní nehoda – 14. 8. 13:51
Na začátku stoupání se před obcí Vysokov stala na silnici č. 33 dopravní nehoda dvou kamionů. Jeden skončil po nehodě mimo komunikaci v příkopu, druhý zůstal stát na silnici a blokoval provoz. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Náchod. Oba řidiči byli při příjezdu hasičů mimo havarovaná vozidla, jednotka zajistila kamiony a zabezpečila místo nehody. Jednoho zraněného řidiče si převzala do péče ZZS. Hasiči provedli úklid vozovky a předali místo zásahu policistům, o kamiony se postarala odtahová služba.

Náchod – únik nebezpečných látek – 14. 8. 15:00
Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda se postarali o úklid vozovky po úniku hydraulického oleje z traktoru po technické závadě v ulici Kladská. Skvrnu hasiči zasypali sorbentem a zlikvidovali.

Police nad Metují – dopravní nehoda – 14. 8. 15:11
V Nádražní ulici zajišťovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují místo dopravní nehody osobního vozidla a dodávky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči provedli na vozidlech opatření proti vzniku požáru a odstranili uniklé provozní kapaliny. Při nehodě bylo poškozeno ještě jedno zaparkované vozidlo. Hasiči následně pomohli s naložením havarovaných aut na odtah a postarali se o úklid vozovky.

Bezděkov nad Metují – technická pomoc – 15. 8. 07:26
Odstranění větve z komunikace. (HZS Náchod, JSDH Police nad Metují)

Náchod – dopravní nehoda – 15. 8. 15:39
V Brožíkově ulici vyprošťovali profesionální náchodští hasiči osobní vozidlo, které částečně sjelo ze stráně. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vůz se podařilo hasičům dostat zpět na silnici pomocí vyprošťovacího automobilu.

Červený Kostelec – požár – 15. 8. 16:22
K požáru kůlny vyjeli v sobotu odpoledne profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. Při příjezdu hasičů na místo události byl objekt celý v plamenech, uvnitř se nacházela zvířata (slepice a králíci), bohužel všechna uhynula. Kolem 16:41 byl požár lokalizován a v 17:36 ohlásil velitel zásahu likvidaci. Jednalo se o zahradní dřevěný domek o rozměrech asi 2,5x10 m, začal hořet po úderu blesku. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 15 tisíc korun.

Nový Hrádek – požár – 15. 8. 19:56
V katastru části Končiny zasahovaly čtyři jednotky u požáru střechy rodinného domu. Všichni lidé objekt před příjezdem hasičů opustili. Jednotky poté průzkumem zjistily, že došlo k požáru lepenky při práci na střeše, plamenné hoření už nebylo viditelné. Hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce, aby našli případná skrytá ohniska. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun, díky včasnému zásahu byly uchráněny hodnoty představující asi 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nový Hrádek, Olešnice v Orlických horách a Bohdašín.

Bezděkov nad Metují – dopravní nehoda – 16. 8. 09:31
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují provedli úklid vozovky po dopravní nehodě, kdy došlo k úniku motorového oleje na silnici.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Borohrádek – dopravní nehoda – 14. 8. 16:09
Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Borohrádek odstranili na silnici č. 36 následky dopravní nehody tří osobních vozidel. Hasiči poskytli na místě první předlékařskou pomoc, komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Při události byli celkem tři lidé zraněni, všechny si převzala do péče ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, provedli zasypání provozních kapalin a po došetření se postarali o úklid vozovky.

Opočno – dopravní nehoda – 15. 8. 01:56
Profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, které havarovalo na silnici č. 304. Vozidlo se střetlo se zvěří, hasiči provedli protipožární opatření a auto zabezpečili proti vzniku požáru. Místo zásahu si převzala policie, jeden člověk byl zraněn.

Orlické Záhoří – dopravní nehoda – 16. 8. 12:07
Profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Orlické Záhoří zajišťovali místo dopravní nehody, kdy došlo ke střetu osobního vozidla s cyklistou. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS.

Kostelecká Lhota – dopravní nehoda – 16. 8. 15:12
K dopravní nehodě motorky a traktoru vyjížděli do katastru Kostelecké Lhoty profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Hasiči poskytli jedné osobě první předlékařskou pomoc, následně byla na motocyklu provedena protipožární opatření.

Kostelec nad Orlicí – dopravní nehoda – 16. 8. 21:47
V ulici Chaloupkova zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí u dopravní nehody tří osobních aut. Jedno vozidlo mělo narazit do dalších zaparkovaných, dále byl poškozen plot u rodinného domu. Hasiči zajistili místo události a provedli na vozidlech opatření proti vzniku požáru. Z jednoho z vozidel vycházel po nehodě kouř, hasiči jej prověřili pomocí termokamery, k požáru nedošlo. Po došetření ze strany policie se hasiči postarali o úklid vozovky a odstranění překážejících automobilů mimo silnici.


ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Čermná – únik nebezpečných látek – 14. 8. 06:42
Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hostinné jeli do obce Čermná, kde se tři osoby nadýchaly výparů při nabíjení autobaterie. Všechny byly při příjezdu hasičů mimo objekt, hasiči poskytli lidem kyslík a předali je do péče ZZS. Objekt jednotky zkontrolovaly, přístroje žádné nebezpečné koncentrace nezachytily. Prostory domu byly odvětrány.

Libotov – požár – 14. 8. 22:29
Požár balíku sena likvidovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Libotov. Při události nevznikla žádná škoda.

Trutnov – dopravní nehoda – 16. 8. 10:20
V katastru části Střítež odstranila profesionální jednotka z Trutnova a JSDH Hajnice následky dopravní nehody osobního vozidla a motorky. Jeden člověk byl při události zraněn.

Vítězná – požár – 16. 8. 18:12
Profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Vítězná, Hostinné a Hajnice byli zalarmováni kvůli události ohlášené v části Huntířov. V garáži, která byla součástí rodinného domu, došlo zřejmě vlivem nedbalostního jednání k výbuchu benzínu, přičemž byl jeden člověk zraněn. Při příjezdu hasičů už k hoření nedocházelo, sousedi uhasili požár pomocí hasicího přístroje. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun.

Kunčice nad Labem – dopravní nehoda – 16. 8. 22:20
Vrchlabská profesionální jednotka zasahovala u dopravní nehody motocyklu, který se srazil se zvěří. Jeden člověk byl zraněn, hasiči asistovali zdravotnickým záchranářům při transportu  a zajistili místo události.

por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bašnice (2)

DN Bašnice (2) 

Detailní náhled

DN Borohrádek

DN Borohrádek 

Detailní náhled

DN Kostelec n. O.

DN Kostelec n. O. 

Detailní náhled

DN Kostelecká Lhota

DN Kostelecká Lhota 

Detailní náhled

DN Náchod

DN Náchod 

Detailní náhled

DN Police nad Metují (1)

DN Police nad Metují (1) 

Detailní náhled

DN Police nad Metují (2)

DN Police nad Metují (2) 

Detailní náhled

DN Vidochov

DN Vidochov 

Detailní náhled

DN Vysokov (1)

DN Vysokov (1) 

Detailní náhled

DN Vysokov (2)

DN Vysokov (2) 

Detailní náhled

DN Vysokov (3)

DN Vysokov (3) 

Detailní náhled

DN Vysokov (4)

DN Vysokov (4) 

Detailní náhled

P Červený Kostelec

P Červený Kostelec 

Detailní náhled

PNOvý Hrádek (1)

PNOvý Hrádek (1) 

Detailní náhled

PNOvý Hrádek (2)

PNOvý Hrádek (2) 

Detailní náhled

TP Bezděkov n. M.

TP Bezděkov n. M. 

Detailní náhled

TP záchrana zvířete Hradec Králové

TP záchrana zvířete Hradec Králové  

Detailní náhled

P Vítězná

P Vítězná 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem