HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 23. do neděle 25. 4. 2021 celkem 51 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 23. 4. 00:54
Ve Velehradské ulici likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice požár odpadu  a pneumatik. V blízkosti ohniska požáru bylo zaparkované vozidlo, které hasiči ochlazovali, i přesto jej stihl oheň poničit. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 100 tisíc korun.

Nepolisy – požár – 23. 4. 04:07
V části Zadražany zasahovaly jednotky požární ochrany u požáru rodinného domu. Na místo se postupně sjelo pět jednotek hasičů. Operační středisko přijalo oznámení o požáru pergoly, oheň se však rozšířil i na přilehlý dům. Plameny zasáhly kromě pergoly i přízemí a podkroví rodinného domu. Požár byl lokalizován před 6. hodinou ranní, následně jednotky dohašovaly skrytá ohniska a rozebíraly střešní konstrukci. Hasební zásah probíhal i pomocí výškové techniky. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že za vznikem požáru stála zřejmě nesprávná instalace komínového tělesa. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov, Hradec Králové a JSDH Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov a Nepolisy.

Lovčice – požár – 23. 4. 10:15
Několik jednotek hasičů z Královéhradeckého i Středočeského kraje bylo zalarmováno kvůli ohlášenému požáru kůlny v blízkosti rodinného domu v obci Lovčice, vedle mělo být také zaparkované vozidlo. Průzkumem na místě události hasiči zjistili, že se jedná o objekt asi 7x2 m s dřevem. Požár se podařilo rychle lokalizovat, dál se nerozšířil. Kolem 11:30 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci. Dřevo musely jednotky vyklidit ven a prolít jej důkladně vodou. Příčina vzniku události se vyšetřuje. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou ve stejné výši. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova, JSDH Lovčice, Chlumec nad Cidlinou, Nové Město a Městec Králové. Dobrovolná novobydžovská jednotka držela zálohu na zbrojnici pro případ jiné mimořádné události. Jednotky HZS Hradec Králové a JSDH Žiželice, Žehuň a Lužec nad Cidlinou byly odvolány, síly a prostředky na místě zásahu byly dostačující.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 23. 4. 13:27
Profesionální jednotka z královéhradecké centrály zasahovala u dopravní nehody dvou osobních vozidel v ulici Akademika Bedrny. Nikdo nebyl při události zraněn. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a odpojili akumulátory. Následně se jednotka postarala o uvolnění komunikace.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 23. 4. 15:06
V ulici Náchodská u kruhového objezdu u ČKD odstranila profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská následky dopravní nehody tří osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění osob, došlo pouze k drobnému úniku provozních kapalin.

Nové Město – technická pomoc – 24. 4. 14:43
Na žádost Policie ČR provedla profesionální novobydžovská jednotka ve spolupráci s JSDH Chlumec nad Cidlinou převrácení havarovaného vozidla. Automobil byl nalezen mimo komunikaci na střeše, hasiči jej vrátili zpět na cestu a provedli na něm protipožární opatření.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 24. 4. 17:36
Profesionální jednotka z centrální stanice zasahovala u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se střetla na kruhovém objezdu v ulici Brněnská. Hasiči se postarali o úklid vozovky. Nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Hradec Králové – požár – 24. 4. 18:17
Do Svobodných Dvorů, ulice Boční, mířili hasiči ze tří jednotek, byl zde ohlášen požár sazí v komíně rodinného domu. Hasiči provedli likvidaci požáru a vyčistili komínové těleso. Ke škodě na majetku nedošlo. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Plačice. 

Hradec Králové – technická pomoc – 24. 4. 20:38
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjela do ulice Pod Zámečkem. V jednom z bytů měli uživatelé podezření na požár elektrické zásuvky. Hasiči průzkumem zjistili, že se jednalo pouze o technickou závadu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 24. 4. 22:02
Na křižovatce ulic Sokolská a Hradecká došlo ke střetu dvou osobních vozidel, lidé z obou aut mohli sami vystoupit, nikdo nebyl po nárazu zaklíněn. Jednu osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Profesionální jednotka z centrální stanice zabezpečila místo události, zlikvidovala únik provozních kapalin a vrátila se zpět na základnu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 25. 4. 14:08
Ve Svobodných Dvorech, u kruhové křižovatky silnice č. 11 s ulicí Dvorskou zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u střetu osobního vozidla s motocyklem. Účastníci nehody vyvázli bez zranění, z nabourané motorky unikaly na silnici provozní kapaliny. Hasiči se postarali o odstranění následků nehody a zprůjezdnění komunikace.

Nechanice – požár – 25. 4. 20:20
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Nechanice mířili do části Nerošov, kde došlo k požáru osobního automobilu. Požár se podařilo zahasit pomocí hasicího přístroje před příjezdem jednotek, hasiči pak odpojili a vyndali ven baterii. Vyšetřovatel hasičů ohledáním vozidla stanovil jako příčinu technickou závadu, škoda byla vyčíslena asi na 3 tisíce korun.

Nový Bydžov – požár – 25. 4. 20:38
K požáru sazí v komíně domu v ulici Brigádníků v části Chudonice vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova. Požár zahasily jednotky pomocí prášku a vybraly žhavý materiál. Pomocí kominického nářadí pak hasiči komínové těleso vyčistili, při události nevznikla peněžitá škoda.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Kněžnice – dopravní nehoda – 24. 4. 14:45
Na silnici č. 35 havaroval řidič na motocyklu, v péči jej měla zdravotnická záchranná služba. Na místo přijela profesionální jednotka hasičů ze stanice Jičín, která zajistila havarovaný dopravní prostředek a předala událost policistům.

Zámostí – blata – požár – 24. 4. 19:11
Jičínská profesionální jednotka zasahovala v katastru části Blata. Uhasila zde kupy klestí, které dohořívaly po předchozím ohlášeném pálení.

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 25. 4. 16:20
K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli do části Brtev profesionální hasiči z Hořic. Nehoda se stala na silnici č. 284, vůz zde sjel mimo vozovku a narazil do zábradlí mostku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili havarovaný automobil a zlikvidovali drobný únik provozních kapalin. Následně byl vůz naložen na odtah.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Hronov – požár – 25. 4. 10:13
V katastru části Žabokrky pod Jírovou horou zasahovalo sedm jednotek hasičů u požáru v lesním porostu na mýtině po lesní těžbě. Požárem byla zasažena plocha asi 30x40m, prostor byl hůře přístupný ve svahu. Hasiči se snažili požár rychle lokalizovat, aby se oheň nerozšířil k vzrostlému lesu i lesní školce. Na likvidaci nasadily jednotky dva C proudy a jeden D proud, rozhrnovaly hrabanku a prolévaly prostor vodou. Likvidaci požáru oznámil velitel zásahu kolem 11:40 hod. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod a JSDH Hronov, Velké Poříčí, Velké Petrovice, Police nad Metují, Červený Kostelec, Horní Radechová.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Deštné v Orlických horách – technická pomoc – 23. 4. 10:34
Profesionální hasiči z Dobrušky odstranili nebezpečně nakloněný strom, který měl částečně nalomenou korunu nad střechou rodinného domu. Z automobilového žebříku jednotka část stromu pomocí motorové pily odřezala.

Dobruška – technická pomoc – 23. 4. 16:19
V Nádražní ulici zlikvidovali profesionální hasiči z Dobrušky uniklé provozní kapaliny z osobního automobilu.

Slatina nad Zdobnicí – požár – 25. 4. 11:36
K požáru vraku osobního vozidla vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Slatina nad Zdobnicí. Vozidlo bylo již v pokročilé fázi hoření, hasiči zlikvidovali plameny pomocí vysokotlakého proudu vody. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vrak automobilu, byla škoda nulová. Příčinou vzniku události bylo nedbalostní jednání.

Rychnov nad Kněžnou – záchrana osob – 25. 4. 16:57
V ulici Kaštany provedla profesionální rychnovská jednotka nouzové otevření bytu na žádost zdravotnické záchranné služby.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – dopravní nehoda – 23. 4. 11:09
V ulici U Zámku, v části Podhůří zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při příjezdu jednotky už byli všichni účastníci mimo havarovaná auta. Prohlédli je zdravotničtí záchranáři, ti pak převezli do nemocnice jednu osobu. Hasiči zajišťovali místo zásahu, zabezpečili havarovaná vozidla a předali následně událost policistům. Mezi účastníky nehody byly také děti, hasiči jim za statečnost věnovali plyšového dráčka Záchranáčka.

Černý Důl – záchrana osob – 23. 4. 15:24
V části Čistá v Krkonoších zasahovala profesionální vrchlabská jednotka při otevření dveří bytu.

Trutnov – záchrana zvířete – 23. 4. 18:33
Profesionální hasiči ze stanice Trutnov byli přivoláni do ulice Palackého, aby pomohli s vyproštěním kočky ze spodní části osobního vozidla. Podle majitelky vozu měla kočka takto cestovat do Trutnova až z Pardubic. Hasiči průzkumem zjistili, že zvíře bylo zalezlé nad zadní nápravou v dutině mezi rezervou a benzínovou nádrží. Kočku se jim podařilo bez zjevného zranění vyprostit, převzali si ji  přivolaní městští policisté.

Doubravice – požár – 24. 4. 01:14
Tři jednotky hasičů likvidovaly v katastru části Velehrádek požár starého travního porostu a kompostu. Požár zlikvidovali hasiči po 2. hodině ranní, hasební zásah prováděli pomocí dvou vodních proudů. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Bílá Třemešná a Dubenec.

Velké Svatoňovice – záchrana osoby – 25. 4. 09:27
Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice byli přivoláni na pomoc zdravotnické záchranné službě. Při řezání stromu došlo ke zranění jedné osoby, hasiči pomohli s transportem pacienta do vrtulníku LZS.

Horní Maršov – únik nebezpečných látek – 25. 4. 10:02
Do části Horní Albeřice byli přivoláni profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Horní Maršov, na vypuštěném rybníku byla objevena skvrna od neznámé látky. Hasiči zasypali skvrnu sorbentem, který následně sebrali a zlikvidovali. O situaci byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí, Povodí Labe i správy národního parku.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Hradec Králové, Ak. Bedrny

DN Hradec Králové, Ak. Bedrny 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Brněnská

DN Hradec Králové, Brněnská 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Dvorská

DN Hradec Králové, Dvorská 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Náchodská

DN Hradec Králové, Náchodská 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Sokolská (1)

DN Hradec Králové, Sokolská (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Sokolská (2)

DN Hradec Králové, Sokolská (2) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad, Brtev (1)

DN Lázně Bělohrad, Brtev (1) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad, Brtev (2)

DN Lázně Bělohrad, Brtev (2) 

Detailní náhled

P Hradec Králové

P Hradec Králové 

Detailní náhled

P Hronov, Žabokrky (1)

P Hronov, Žabokrky (1) 

Detailní náhled

P Hronov, Žabokrky (2)

P Hronov, Žabokrky (2) 

Detailní náhled

P Hronov, Žabokrky (3)

P Hronov, Žabokrky (3) 

Detailní náhled

P Lovčice (1)

P Lovčice (1) 

Detailní náhled

P Lovčice (2)

P Lovčice (2) 

Detailní náhled

P Nepolisy, Zadražany (1)

P Nepolisy, Zadražany (1) 

Detailní náhled

P Nepolisy, Zadražany (2)

P Nepolisy, Zadražany (2) 

Detailní náhled

P OA, Slatina nad Zdobnicí

P OA, Slatina nad Zdobnicí 

Detailní náhled

P Zámostí - Blata

P Zámostí - Blata 

Detailní náhled

TP Deštné v Orlických horách

TP Deštné v Orlických horách 

Detailní náhled

Záchrana osob, Velké Svatoňovice (1)

Záchrana osob, Velké Svatoňovice (1) 

Detailní náhled

Záchrana osob, Velké Svatoňovice (2)

Záchrana osob, Velké Svatoňovice (2) 

Detailní náhled

Záchrana zvířete, Trutnov (1)

Záchrana zvířete, Trutnov (1) 

Detailní náhled

Záchrana zvířete, Trutnov (2)

Záchrana zvířete, Trutnov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem