HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve čtvrtek budou hasiči vyprošťovat v Poděbradech osoby z havarovaných vozidel

Ve čtvrtek 28. dubna se v Poděbradech na parkovišti před Městskou sportovní halou uskuteční Krajská soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod. To vše proběhne pod záštitou starosty města Poděbrady Jaroslava Červinky. 

Soutěž bude zahájena úderem osmé hodiny ranní nástupem soutěžních družstev, rozhodčích a pozvaných hostů. Před zraky diváků zde bude soutěžit devět družstev ze všech územních odborů Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje a tři družstva profesionálních hasičů podniků AERO Vodochody AEROSPACE, ŠKODA AUTO Mladá Boleslav a Správa železnic Nymburk. Součástí klání bude také pokus místní dobrovolné jednotky Velké Zboží.

Družstva se skládají ze čtyř členů, kdy jeden z účastníků musí být velitel družstva a další zdravotník. Všichni soutěžící mají na stanovený pokus časový limit, ve kterém musí bezpečně dostat figuranta uvězněného uvnitř zdemolovaného vozu ven a zjistit rozsah jeho zranění. Zároveň se skupina rozhodčích zaměřuje na taktiku zásahu a správnou techniku. Soutěžní družstva jsou tak kromě časového limitu hodnocena ve třech dalších kategoriích. K vítězství jim tedy nestačí nejlepší čas, ale také správné provedení zásahu.

Vyhlášení výsledků a předání cen je plánováno na 16 hodin.

FOTO: Loňská soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - soutěžní pokus

001 - soutěžní pokus 

Detailní náhled

002 - soutěžní pokus

002 - soutěžní pokus 

Detailní náhled

003 - soutěžní pokus

003 - soutěžní pokus 

Detailní náhled

004 - soutěžní pokus

004 - soutěžní pokus 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem