HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sutinách domku v Českém Těšíně nebyla druhá osoba nalezena

            Od čtvrtečního večera až do rána 31.8.2018 se protáhlo pátrání hasičů v sutinách staršího rodinného domku v Českém Těšíně po potenciální osobě, kterou mohla stavba po čtvrtečním výbuchu zavalit. Po prohledání větší části sutin, včetně podsklepení, byly pátrací práce zastaveny s tím, že žádná druhá osoba (mimo zraněného uživatele, nalezeného hasiči bezprostředně po výbuchu) v sutinách zříceného objektu není.

            Na místě celou noc i páteční dopoledne opatrně pracoval víceúčelový kloubový traktor Huddig ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně, více než dvě desítky profesionálních hasičů z HZS Moravskoslezského kraje, jak rozbrušovacími pilami, tak rukama, také vyšetřovatelé požárů HZS MSK a Policie ČR, kteří mj. hledali důkazy pro zjištění přesné příčiny výbuchu.

            Plochu po zborceném domku osvětlovala během noci silná balonová světla z HZS MSK i z víceúčelového traktoru. Zásah hasičů během noci komplikoval vedle velkého množství sutin i téměř pravidelně se vracející silný déšť. Hasiči museli dřevěnými trámy zajišťovat stabilitu druhé poloviny dvojdomku, která byla v přilehlé části poškozena. O jejím dalším osudu rozhodne statik.

            Záchranné práce se v pátek dopoledne překlopily pro hasiče do odvozu sutin, dřeva a plechu na skládky a do sběren po domluvě s městem Český Těšín. Zástupci města byli během čtvrtečního zásahu na místě.

            V rodinném domě (polovině dvojdomku) v Českém Těšíně ve Hřbitovní ulici se ve čtvrtek odpoledne ze zatím neznámých příčin ozval výbuch. Polovina dvojdomku se zřítila k zemi, dvojitá sedlová střecha z druhého podlaží zůstala stát na úrovni přízemí, tedy o patro níž. Hasiči vyprostili ze sutin těžce popáleného staršího muže a předali do péče ZZS MSK. Skončil v nemocnici.

Odkazy do noveho okna

vybuchRDsutinyCeskyTesin (3)

vybuchRDsutinyCeskyTesin (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem