HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Ostravě dnes zahajuje MS hasičů v cyklistice

Celkem 220 cyklistů a cyklistek z 15 zemí se přihlásilo do prestižního Mistrovství světa hasičů v cyklistice, které se koná od čtvrtku 23.8.2012 (tedy od dneška) do neděle 26.8.2012 v Ostravě a okolí. Dnes od 17:00 hodin se koná slavnostní zahájení šampionátu na velkém parkovišti v areálu Avion Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu, v pátek (zítra) od 9:00 hodin startují mužské a ženské věkové kategorie první ze tří disciplín - závod horských kol v Bělském lese.
 
Startuje se od restaurace Koliba. Vedle několika desítek domácích cyklistů má velké zastoupení hlavně Francie a Itálie a další vyspělé cyklistické země. Hlavním organizátorem akce je Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, hlavním partnerem šampionátu je Avion Shopping Park.
 
Sobotní časovka a nedělní silniční závod mají start i cíl v Klimkovicích (okres Ostrava-město), hlavně v areálu Sanatorií na Hýlově. Trasa obou cyklistických disciplín vede přes Vřesinu, Dolní Lhotu, Čavisov, Zbyslavice, Olbramice a Klimkovice vždy s cílem u sanatorií, ale nedělní závod se jede těmito obcemi „v protisměru“.
 
Slavnostní ukončení šampionátu s doprovodným programem je naplánováno na nedělní podvečer 26.8. od 17:00 hodin opět v areálu klimkovických sanatorií.
 
Dnes (čtvrtek 23.8.) je na programu vytyčování trasy zítřejšího (pátečního) závodu horských kol (cross country) v Bělském lese a registrace poslední části přihlášených závodníků na stanici HZS MSK v Ostravě-Porubě.
 
Na konání MS v cyklistice hasičů upozorňuje již od začátku srpna výstava historické techniky (z Hasičského muzea města Ostravy) hned na třech místech zastřešené části areálu Avion Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu.
 
V souvislosti se sobotním a nedělním závodem na silnici je připravováno dopravní omezení ve výše jmenovaných obcích v okolí Ostravy. Motoristé by měli být připraveni na omezení průjezdů, respektive objížďky a na některých místech i uzavírky silnic. Řidičům i dalším občanům se za případné komplikace velmi omlouváme!
 
HZS MSK společně s dalšími hasičskými organizacemi (a podporujícími firmami) je úspěšným organizátorem mezinárodních sportovních soutěží hasičů. Např. v letech 2005 a 2007 pořádal ME v požárním sportu, v roce 2009 Světové hasičské hry, neoficiálně zvané Hasičská olympiáda, na území ČR se konaly po dlouhých 36 letech (4500 účastníků). Akce aktivně podporovalo město Ostrava i Moravskoslezský kraj.
 
Odkazy na stránky MS hasičů v cyklistice Ostrava 2012: buď přímo na www.ostrava2012.cz/cz/, nebo přes banner vpravo dole na www.hzsmsk.cz.
 

vytisknout  e-mailem