HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Lichnově se střetly dva osobní vozy, jeden z nich byl na hybridní pohon

Ve čtvrtek 23. února 2023 odpoledne zasahovaly dvě hasičské jednotky u střetu dvou osobních automobilů v Lichnově na Novojičínsku. Jeden člověk při něm byl zraněn. 

Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut po třetí hodině, k zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Kopřivnici a dobrovolná jednotka z Frenštátu pod Radhoštěm.

Hasiči po příjezdu na místo události začali s poskytováním předlékařské první pomoci  jedné zraněné osobě, po příjezdu zdravotníků ji předali do jejich péče a pomohli s transportem do sanitky.

Na vozidlech zasahující jednotky provedly protipožární opatření odpojením akumulátorů. Jeden z havarovaných vozů - Ford Kuga - byl plug-in hybrid, bylo tedy nutné odpojit i konektor vysokonapěťové části pohonu. Se spolehlivým nalezením bezpečnostních prvků pomohla interaktivní aplikace, kterou mají hasiči v tabletech v každém zásahovém voze.

Po zadokumentování nehody ze strany policie hasiči jedno z vozidel vytáhli navijákem zpět na komunikaci a uklidili silnici, o odvoz havarovaných automobilů se postaraly odtahové služby.

Odkazy do noveho okna

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_1

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_1 

Detailní náhled

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_2

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_2 

Detailní náhled

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_3

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_3 

Detailní náhled

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_4

dopravni_nehoda_Lichnov_NJ_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem