HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Jičíně hořela střecha nově budované průmyslové haly

Škoda, kterou plameny napáchaly, se vyšplhala na 3 miliony korun. Při události nebyl nikdo zraněn. 

Jičín – požár – 3. 4. 09:26

V Popovické ulici na Valdickém Předměstí došlo dnes dopoledne k požáru střešní konstrukce nově budované průmyslové budovy, přičemž se uvnitř nenacházely žádné výrobní technologie. Požár byl na krajské operační informační středisko hasičů nahlášen krátce před půl desátou. Na místo bylo vysláno celkem pět jednotek požární ochrany, z toho dvě byly na základě informací po provedení prvotního průzkumu odvolány.

Při příjezdu hasičů na místo události se už všechny osoby nacházely mimo zasažený objekt, ale byl vidět hustý kouř, který se šířil směrem k obydlené části města. Z toho důvodu byla vyžádána na místo události chemická laboratoř z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Její přítomnost však nakonec nebyla nutná, neboť se hasičům podařilo požár velmi rychle lokalizovat, kouř se zplodinami hoření zmizel a životní prostředí tak nebylo nijak ohroženo. Po lokalizaci požáru ještě zasahující jednotky odhalovaly a dohašovaly skrytá ohniska. Část poničené izolace a krytiny střechy museli hasiči odřezat. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 10:24 hod. Následně si místo zásahu převzal vedoucí stavby. 

Příčina požáru je předětem vyšetřování. Plameny způsobily škodu 3 miliony korun. Díky rychlému a efektivnímu zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 20 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dále JSDH Jičín a Železnice. Dobrovolné jednotky ze Starého Místa a Valdic byly odvolány.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: Ilustrační

Odkazy do noveho okna

P střechy, Jičín (1)

P střechy, Jičín (1) 

Detailní náhled

P střechy, Jičín (2)

P střechy, Jičín (2) 

Detailní náhled

P střechy, Jičín (3)

P střechy, Jičín (3) 

Detailní náhled

P střechy, Jičín (4)

P střechy, Jičín (4) 

Detailní náhled

P střechy, Jičín (5)

P střechy, Jičín (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem