HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Jesenici u Rakovníka došlo k výbuchu propanbutanové lahve, celkem bylo evakuováno osmnáct lidí

Dne 27. září přijala ve 20:17 linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru informaci o výbuchu propanbutanové láhve v bytovém domě v Jesenici u Rakovníka.  

Na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Rakovník s technikou CAS 24 Scania posílená o místní dobrovolnou jednotku Jesenice s technikou CAS 32 Tatra 815 a CAS 25 Škoda706.

Jako první byla na místě hlídka Policie ČR, která provedla částečnou evakuaci lidí z domu, následně na místo přijela místní jednotka, která s evakuací pokračovala. Dále bylo zjištěno, že po explozi došlo k požáru, který zasáhl část bytu. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu během krátké doby. Z důvodu možného poškození domu byl na místo vyslán statik, který rozhodl, že dům je i nadále obyvatelný. Majitel bytu byl preventivně odvezen do nemocnice v Rakovníku. Celkem bylo z domu evakuováno osmnáct lidí.

Způsobená škoda byla vyčíslená na 1 milion korun, uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 10 milionů. Příčina výbuchu a následného požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 

FOTO: stanice Kladno

ppor. Petr Svoboda
stanice Říčany

vytisknout  e-mailem