HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V areálu bývalých sléváren hořela střecha haly určené k demolici

Pět jednotek hasičů zasahovalo včera 12. února 2014 večer v areálu bývalých sléváren v ulici Kaštanová v Hostinném na Trutnovsku.  

Požár zasáhl jednu místnost a střechu nevyužívaného objektu, který byl určen k demolici. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:04 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a také z Trutnova, dále dobrovolní hasiči z Hostinného, Dolní Kalné a Rudníku – Arnultovice celkem se sedmi cisternami a automobilovou plošinou. Další dvě jednotky dobrovolných hasičů ze Špindlerova Mlýna a Vrchlabí 3 – Podhůří byly ponechány v záloze na svých základnách.

Při příjezdu první jednotky na místo byla část střechy v plamenech. Požár vypukl v jedné z místností a následně se rozšířil na střešní konstrukci, kterou z větší části zničil. Hasiči nejprve likvidovali požár zevnitř budovy a zároveň z automobilové plošiny. Vzhledem k tomu, že požár poškodil střešní konstrukci a hrozilo nebezpečí zřícení museli hasiči dohašovat požár už jen zvenčí ze sousedního objektu a z plošiny. Pro doplňování vody do cisteren byla v místě zřízena kyvadlová doprava. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 23:41 hodin. Na místě zůstala až do ranních hodin místní jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dohlídku nad požářištěm. Požár objektu určeného k demolici nenapáchal žádné hmotné škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Vrchlabí

 

Odkazy do noveho okna

14-02-12 Hostinné (1)

14-02-12 Hostinné (1) 

Detailní náhled

14-02-12 Hostinné (2)

14-02-12 Hostinné (2) 

Detailní náhled

14-02-12 Hostinné (3)

14-02-12 Hostinné (3) 

Detailní náhled

14-02-12 Hostinné

14-02-12 Hostinné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem