HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V anketě Hasič roku 2014 jednou zvítězili hasiči z HZS MSK, dvakrát byli třetí

            Směna B stanice HZS Moravskoslezského kraje Ostrava-Fifejdy zvítězila v kategorii Kolektiv roku 2014 v prestižní anketě Hasič roku 2014. Slavnostní předávání ocenění se konalo ve čtvrtek 2.4.2015 odpoledne v Praze. Tituly a ceny předali ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brigádní generál Ing. Drahoslav Ryba.
 
            V rámci ankety Hasič roku 2014 se udělovala první tři místa v celkem šesti kategoriích: Zásah roku, Projekt roku, Kolektiv roku, Občanský zaměstnanec roku, Velitel roku a Hasič roku.
 
            Hasiči ze stanice Fifejdy přišli loni s výzvou k dárcovství krve formou videoklipu s názvem: „Na krev!!!“ Krátký videoklip spolu se založením stránky akce na sociální síti zaznamenal vysokou návštěvnosti (50 000) i počet fanoušků (3000). Kladné ohlasy z krevních center, fotky a příběhy dárců i příjemců krve, zájem médií i zprávy těch, kteří na základě výzvy ostravských hasičů absolvovali svůj první odběr, jsou důkazem dobrého nápadu a úspěchu myšlenky. Klip je zde: https://www.youtube.com/watch?v=gYVzjP8hHlE
 
            V hlavní kategorii Hasič roku 2014 obsadil třetí místo praporčík Jan Vrána z HZS MSK (oddělení KOPIS), který v době svého volna vyvedl muže z hořícího bytu v druhém nadzemním podlaží panelového domu, uzavřením dveří od bytu zmenšil zakouření společných prostor domu, informoval všechny obyvatele a po příjezdu jednotek hasičů předal potřebné informace veliteli zásahu, čímž značně urychlil provedení požárního zásahu.
  
            V kategorii Projekt roku 2014 obsadil třetí místo Systém vyrozumění, varování a chemického monitoringu v Moravskoslezském kraji – CHEMON, který provozuje HZS Moravskoslezského kraje a vznikl ve spolupráci s městem Ostravou a Moravskoslezským krajem.
 
            Projekt prostřednictvím čidel instalovaných u provozovatelů zdrojů rizik (např. v chemických provozech a na hokejových stadionech) výrazně snižuje možné ohrožení občanů při chemických haváriích. V ohrožených objektech jsou instalovány terminály, které zajišťují vyrozumění o havárii a informují o žádoucím chování obyvatel. K posílení přípravy obyvatelstva pro řešení těchto událostí se konala i veřejná beseda, byly vydány informační materiály a vytvořen portál http://chemon.hzsmsk.cz.
 
            Podrobnější informace o čtvrtečním vyhlašování výsledků hasičské ankety v Praze s fotografiemi jsou na: http://www.hzscr.cz/clanek/prestizni-anketa-hasic-roku-2014-jiz-zna-sve-viteze.aspx

vytisknout  e-mailem