Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Úspěšně zvládnutý kynologický atest - sutinové vyhledávání 20.-21.5. 2011

Ve dnech 20.- 21. 5. 2011 proběhly v areálu bývalého výrobního závodu v obci Kaznějov na Plzeňsku kynologické atesty Ministerstva vnitra. 

     Zkušební komise pro psovody připravila náročný denní terén rozdělený na 2 úseky. Po prohledání 1. úseku museli psovodi rozhodnout a přesně určit místa nálezů zavalených figurantů. Při správném počtu nalezených osob v sutině mohli pokračovat v práci na 2. úseku. To vše v krátkém časovém limitu 35i minut a za vysokých teplot v průběhu celého dne, které psům výrazně ztěžovaly vyhledávání. Za těchto podmínek bylo na denní části úspěšných pouze 11 psovodů z celkového počtu 17 žadatelů o atest.
    Na noční části atestací se prohledával pouze 1 úsek. Všech 11 psovodů tuto část absolvovalo bez větších obtíží a stali se tak držiteli sutinového atestu, včetně zástupce Záchranného útvaru HZS ČR - nprap. Martina Nedojedlého a jeho německého ovčáka Rendyho.
    Kynologický atest ve specializaci S (sutiny) umožňuje držiteli atestu nasazení při sutinovém vyhledávání ve zřícených budovách při provádění záchranných prací v rámci IZS.
 
 
Foto

 

vytisknout  e-mailem