HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik čpavku v kompresorovně zimního stadionu.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v ranních hodinách v areálu zimního stadionu Uherský Brod. Jednalo se o prověřovací cvičení. 

V 08:52 hodin byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů stanice Uherský Brod. Hasiči byli vysláni k likvidaci úniku čpavku v areálu místního zimního stadionu.
 
První dorazili na místo profesionální hasiči. Od jednoho ze zaměstnanců zjistili, že při provádění údržby došlo k poškození technologie objektu kompresorovny a úniku čpavku. Zaměstnanec opustil prostor tak rychle, že nestačil ani vypnout přívod elektrického proudu a odstavit technologii.
 
Hasiči vybavení ochrannými protichemickými obleky a dýchací technikou vnikli do objektu, kde provedli měření nebezpečných koncentrací pomocí detekčních přístrojů, vypnutí elektrického proudu a uzavření ventilů technologie. Zjištěný únik čpavku z nádrže byl likvidován za pomocí ucpávek a stahovacích popruhů. Po utěsnění provedli hasiči opětovné kontrolní měření koncentrací čpavku v objektu.
 
Po příjezdu dobrovolné jednotky byli připraveni k zásahu v ochranných oblecích další dva hasiči jako záložní družstvo.
 
Na místo zásahu se dostavili také členové krizového štábu města Uherský Brod, kteří byli velitelem informováni o průběhu zásahu.
 
I když se jednalo o cvičení, všechny činnosti a postupy byly prováděny jako při reálné události. Cvičení potvrdilo připravenost jednotek i členů krizového štábu k řešení podobných situací.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem