HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Bystřice pod Hostýnem se převrátil kamion s obilím.

(10. 8. 2017) V 13:29 hodin vyjeli hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem k dopravní nehodě nákladního automobilu s přívěsem. 

Havárie se stala nedaleko Bystřice pod Hostýnem ve směru na Loukov. Podle informací velitele zásahu zde došlo k převrácení nákladní soupravy, převážející obilí. Řidič byl v době příjezdu mimo kabinu, a do své péče si jej převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zabezpečili místo události a z důvodu většího úniku provozních náplní si velitel na místo povolal chemický automobil ze stanice Kroměříž. Pomocí záchytných nádrží a sorbentů byl únik oleje a pohonných hmot zlikvidován. Vyproštění automobilu si zajistil majitel vozu ve spolupráci s odtahovou službou. 

K události se dostavila také Správa a údržba silnic, jejíž pracovníci provedli pomocí nakladače částečné odstranění obilí z povrchu vozovky. Po vyproštění nákladního vozu i s návěsem byl proveden závěrečný úklid a komunikace byla znovu plně zprovozněna. Poslední jednotka se vrátila zpět na svou základnu v 17:54 hodin.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem