HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři miliony korun od Libereckého kraje hasiči použili na stavební projekty

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje získal před čtyřmi lety od Libereckého kraje účelovou dotaci ve výši 3 milionů korun. Ta měla být původně určena pouze na projektovou dokumentaci k plánovanému Integrovanému výjezdovému centru Turnov. Část finančních prostředků ovšem bylo dodatkem k dotační smlouvě v roce 2021 přesunuto na vypracování studií k zamýšleným novým hasičským stanicím v Jilemnici a v Jablonném v Podještědí. 

Projekt nese název „Projektová dokumentace pro stavbu Integrovaného výjezdového centra a vypracování studií možného řešení plánovaných hasičských stanic v Jilemnici a v Jablonném v Podještědí.“ Projektová dokumentace k výstavbě výjezdového centra (IVC) v Turnově je v současné době téměř dokončená. V areálu IVC budou sídlit profesionální hasiči, záchranáři i policisté, vzniknout by měl na Vesecku poblíž silnice I/10.

Z celkové třímilionové částky účelové dotace byla její část 176 580 Kč využita na přípravu studií k již zmiňovaným zamýšleným novým hasičským stanicím v Jilemnici na Semilsku a v Jablonném v Podještědí na Liberecku. Například stanice v Jablonném se podobně jako ta v Turnově nachází v záplavové zóně, nejenom z tohoto důvodu je plánována stavba nové stanice na vhodnějším místě.

Ceny projektových dokumentací k IVC a novým stanicím na Semilsku a Liberecku (vč. DPH)

  • Projektová studie proveditelnosti – stanice Jablonné v Podještědí: 58 000 Kč
  • Projektová koncepční studie – stanice Jilemnice:                           118 580 Kč
  • projektová dokumentace – IVC Turnov:                                       3 725 672 Kč

Z celkové dotace získané od Libereckého kraje Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje neproinvestoval 244 017 Kč, tyto finanční prostředky budou vráceny.

Na pořízení výše uvedených studií a projektové studie HZS Libereckého kraje vydal také finance z vlastního rozpočtu, a to 901 112 Kč, využity byly rovněž finanční dary pro HZS Libereckého kraje v celkové výši 245 157 Kč.

Vizualizace projektu IVC TurnovVizualizace projektu IVC Turnov

Vizualizace projektu hasičské stanice JilemniceVizualizace projektu hasičské stanice Jilemnice

Vizualizace projektu hasičské stanice Jablonné v PodještědíVizualizace projektu hasičské stanice Jablonné v Podještědí

vytisknout  e-mailem