HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři jednotky hasičů likvidovaly požár v domě ve Vizovicích

(27.11.2021) Velkou škodu způsobila sušička ovoce. 

Oči pro pláč zůstaly dnes odpoledne majitelce domu ve Vizovicích, které v obývacím pokoji začala hořet zaplá sušička ovoce. Žena v tu dobu byla mimo dům. Během krátké chvíle byl ve spodní části domu štiplavý kouř, který se postupně dostal i do horního patra. Tam se nacházela žena se synem. Ta si kouře všimla a stihla ještě vyběhnout z domu ven. Syn to ale už nestihl. Díky kouři nebylo uvnitř domu vidět ani na krok. Zavřel se v pokoji v horním patře a zavolal hasiče. Jako první přijeli místní dobrovolní hasiči z Vizovic, kteří mladého muže zachránili pomocí žebříku. I tak skončil muž v péči posádky zdravotnické záchranné služby z důvodu nadýchání zplodin. Hasiči zachránili z domu i kočku, kterou vynesli ven do bezpečí. Pes, nacházející se v obývacím pokoji, nepřežil.

Dále na místo požáru byli vysláni profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka ze Zádveřic, kteří během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. Zároveň odvětrávali dům pomocí přetlakové ventilace.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením potvrdil, že k požáru došlo díky technické závadě na sušičce ovoce. Škodu předběžně vyčíslil na 400 tisíc korun. Díky rychlému zásahu hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 3 milionů korun.

Poté co velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru, byl dům předán zpět majitelce. Na dohlídku na místě do pozdních nočních hodin zůstali místní dobrovolní hasiči.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

2.JPGHasiči při likvidaci požáru

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem