HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Třetí místo v orientačním běhu pro HZS hl. m. Prahy

11. října 2018 - (Ivana Svitáková) - Ve dnech 2. a 3. října 2018 se v okolí Nového Města nad Metují uskutečnil Přebor Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR a Ministerstva vnitra ČR v orientačním běhu. Skvělé a náročné organizace se profesionálně ujal Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje. 

Celkem 54  orientačních běžců si změřilo své fyzické síly a orientační schopnosti v překrásném podzimním prostředí Orlických hor. Tratě v délce 4 – 6 km  přinesly zajímavé postupy včetně kontrol umístěných v prudkých kopcích se skalami. Teplota mezi 5 – 10 stupni Celsia nebyla rozhodně překážkou skvělých výkonů všech běžců a běžkyň.

První den čekalo celkem 33 hasičů a tři hasičky a 12 policistů a tři policistky závod jednotlivců. K profesionálním soutěžícím se ještě přidali tři běžci do kategorie tréninkové. 

V kategorii žen získala první místo policistka z Krajského ředitelství PČR Pardubického kraje Monika Procházková, před druhou Ivetou Ostřanskou reprezentující Krajské ředitelství PČR Olomouckého kraje a třetí Ivanou Svitákovou z odboru prevence  HZS hl. m. Prahy. 

Druhý den čekal na hasiče, hasičky, policisty a policistky závod štafet. Na start se postavilo celkem 16 tříčlenných štafet. První místo vybojovala štafeta HZS Libereckého kraje. Ivana Svitáková byla členkou smíšené štafety, která vybojovala v náročné konkurenci čtvrté místo. 

Vítězové v kategoriích jednotlivců získali speciální dárek vydaný ke 165. výročí HZS hl. m. Prahy, a sice „Hasičskou kuchařku aneb dobré jídlo a dobrá rada od hasičů“. 

 



text kpt. Ing. Ivana Svitáková, 
odbor prevence HZS hl. m. Prahy 

kontakt: tiskový mluvčí HZS hl. m. Prahy mjr. Bc. Martin Kavka, tel. : 778 547 808

vytisknout  e-mailem