HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda mezi Žabní a Sviadnovem, okr. Frýdek-Místek

Jedna jednotka hasičů se dvěma zásahovými vozidly vyjela dnes krátce před jedenáctou hodinou dopolední k nahlášené dopravní nehodě s vyproštěním osob na silnici mezi Žabní a Sviadnovem na frýdeckomístecku. Na místě přistával také vrtulník letecké záchranné služby.
 
Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje obdrželo informaci o dopravní nehodě v 10:56 hodin. Na místo byla ihned vyslána jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku se dvěma zásahovými vozidly. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, z nichž jeden se nacházel na střeše. Všechny zraněné osoby byly mimo vozidla, nemusely tak být vyprošťovány. Hasiči zajistili místo dopravní nehody i pro přistání vrtulníku LZS. Osádkám ZZS Moravskoslezského kraje pomáhali s resuscitací jedné ze zraněných osob a také s ošetřováním a nakládáním zraněných osob do vrtulníku a sanitek. Hasiči provedli mimo jiné zajištění vozidel proti případnému vzniku požáru a zasypání uniklých provozních kapalin.
 
Jak uvedl zastupující tiskový mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje, na místě zasahoval vrtulník LZS, jedna posádka rendez-vous (RV) s lékařem a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci (RZP). Při dopravní nehodě byla jedna osoba usmrcena, další osoba byla zraněna těžce (přepravena vrtulníkem na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba) a dvě zraněny lehce (přepraveny pozemními posádkami do nemocnice Frýdek-Místek). Svědkem této dopravní nehody byl také člen letecké záchranné služby v civilu, který do příjezdu záchranářů prováděl resuscitaci jedné ze zraněných osob.
 
Na místě momentálně pracují policisté, kteří vyšetřují veškeré okolnosti této tragické dopravní nehody. Po ukončení jejich práce se hasiči vrátí zpět na místo, aby pomohli s úklidem komunikace. Silnice je dle nám dostupných informací v této chvíli neprůjezdná.
 
por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje
 
Bohdan Jančata
zastupující tiskový mluvčí
ZZS Moravskolezského kraje
Odkazy do noveho okna

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 1

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 1 

Detailní náhled

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 2

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 2 

Detailní náhled

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 3

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 3 

Detailní náhled

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 4

tragická DN/tragickaDNŽabeňSviadnov 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem