HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Svědci vyprostili řidičku a zajistili vrak proti převrácení.

Od 08:43 hodin zasahovala jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na místě dopravní nehody poblíž Malenovic u Zlína.  

Duchapřítomnost a výbornou reakci na krizovou situaci prokázali řidiči dvou osobních vozidel, kteří před půl devátou ráno projížděli po komunikaci mezi obcí Salaš a městskou částí Zlín – Malenovice. V jedné ze zatáček došlo k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Toyota, které vyjelo mimo komunikaci, narazilo do stromu a zůstalo převrácené na hraně terénní prohlubně. Ve vraku vozidla zůstala zraněná starší řidička. Svědci nehody ji okamžitě vyprostili z vraku, který následně pomocí lana zajistili o jedno ze svých vozidel, tak aby nedošlo k jeho převrácení ze srázu.
 
V 08:43 hodin dorazila na místo události vyslaná jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Hasiči zajistili místo nehody a do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali zraněné ženě první předlékařskou pomoc. Po transportu ženy do nemocnice provedli hasiči zabezpečení převráceného vraku pomocí navijáku zásahového vozidla a opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.
 
Po zadokumentování místa policisty byl vrak převrácen zpět na kola a odtažen ke komunikaci. V 11:00 hodin byl zásah na místě ukončen.
 
Profesionální hasiči ocenili rychlý a účinný zásah svědků nehody, kteří si právem zaslouží uznání.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem