HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní zahájení roku 2024

(03.01.2024) Profesionální hasiči a občanští zaměstnanci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje dnes v ranních hodinách slavnostně zahájili nový rok. 

V prostorách centrální stanice Zlín se tak uskutečnilo tradiční slavnostní zahájení nového roku, při kterém se sešli příslušníci a zaměstnanci krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje spolu s příslušníky centrální hasičské stanice Zlín. Společně tak i s hosty zahájili rok 2024. Hostem této tradiční události byl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a starosta krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Vlastimil Nevařil.

1.jpg

Hosté ve svých projevech ocenili práci profesionálních hasičů při zdolávání mimořádných událostí na území našeho kraje v předešlém roce, vyzdvihli jejich vysokou a profesionální úroveň. Do nadcházejícího roku jim popřáli pevné zdraví a mnoho úspěchů v osobním i pracovním životě.

Za vedení Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje se k přání připojil i krajský ředitel plk. Ing. Vít Rušar. Ve svém projevu shrnul předchozí rok. Zmínil dlouhodobě rostoucí počet událostí i nárůst početních stavů příslušníků. Připomněl pořízení nové techniky, stavby nových stanic a vybavení stávajících stanic v kraji, nejtěžší a nejdelší zásahy roku 2023. Taktéž poděkoval hejtmanovi Zlínského kraje za finanční dotace k nákupu věcných prostředků ke zlepšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Na závěr poděkoval všem příslušníkům a zaměstnancům za dosavadní práci a popřál jim krásný nový rok.

3.jpg

Při slavnostním zahájení roku předal ředitel plk. Ing. Vít Rušar medaile dvěma příslušníkům HZS Zlínského kraje.

Prvním oceněným, a to za věrnost III. stupně byl nprap. Jan Soukup – ÚO Zlín, centrální hasičská stanice Zlín - Příslušníkem Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje je od konce roku 2006, kdy byl přijat na hasičskou stanici ve Zlíně. Působil na pozici hasič, hasič – strojní služby, hasič – technik chemické služby a v současné době vykonává funkci velitele družstva. Taktéž je dlouholetým členem lezeckého družstva a disponuje celou řadou odborností a specializací.

7.jpg
 

Druhým oceněným, tentokrát za věrnost II. stupně byl kpt. Ing. Petr Materna - Krajské ředitelství HZS Zlínského kaje, oddělení IZS a služeb - Svou hasičskou kariéru započal v roce 2002. Působil v Moravskoslezském a Plzeňském kraji. Od roku 2005 slouží u HZS Zlínského kraje, kde si prošel postupně funkcemi referenta odborné přípravy, vedoucího oddělení IZS a řízení jednotek PO. Nyní je na pozici metodik-koordinátor pro oblast IZS a jednotek požární ochrany. Svou odbornou kvalifikaci uplatňuje při provádění teoretické a praktické odborné přípravy a vedení dokumentace jednotek HZS kraje i jednotek SDH obcí či při realizaci dotací pro jednotky sborů dobrovolných hasičů.

Gratulujeme!

8.jpg
 



Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem