HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr zaměstnává hasiče v celém kraji. Aktualizace.

(30. 10. 2018) V souvislosti se silným větrem vyjížděly dnes v noci jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů k několika desítkám případů popadaných stromů a poškozených střech. 

První výjezd zaznamenalo krajské operační středisko ve 22:47 hodin. Od této doby do 7:00 hodin ráno se jednalo celkem o 50 událostí. Hasiči vyjížděli především na popadané stromy na komunikace a železnici, v několika případech zajišťovali také uvolněné plechy a poškozené střechy domů.

Počet událostí v čase 22:47 hod. - 7:00 hod. dle okresů: 

Zlín:  15 událostí

Uherské Hradiště:  9 událostí

Kroměříž:  17 událostí

Vsetín:  9 událostí

Mezi nejsložitější zásahy lze zařadit poškozenou střechu v obci Napajedla na Zlínsku, kde došlo vlivem silného větru k uvolnění plechové krytiny o rozměru asi 10x10 metrů a následného poškození komína. Hasiči museli část střechy demontovat. Zbylé asi dvě třetiny plochy provizorně zajistili.

K dalšímu netradičnímu případu došlo v Brumově-Bylnici, kde krátce po osmé hodině ranní došlo k pádu stromu na projíždějící automobil. Řidiči byla poskytnuta první předlékařská pomoc a po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl předán do její péče. Hasiči strom odstranili a místo předali policii.

Aktualizace 9:00 hodin

Od sedmé hodiny ranní profesionální i dobrovolné jednotky stále vyjíždějí k popadaným stromům a poškozeným střechám. V čase 7:00 - 9:00 hodin se jedná o dalších 29 událostí stejného typu.

Aktualizace 13:00 hodin

Situace v kraji se v počtu hlášených událostí pomalu uklidňuje, nicméně jednotky i nadále vyjíždějí k jednotlivým případům popadaných stromů a poškozených střech. V čase 9:00 - 13:00 hodin se jednalo o 32 událostí spojených se silým větrem v kraji.

Během dnešního dne v době 0:00 - 13:00 hodin hasiči ve Zlínském kraji řešili celkem 120 událostí.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

           

Odkazy do noveho okna

02 Napajedla

02 Napajedla 

Detailní náhled

03 Napajedla

03 Napajedla 

Detailní náhled

04 Napajedla

04 Napajedla 

Detailní náhled

05 Napajedla

05 Napajedla 

Detailní náhled

06 Napajedla

06 Napajedla 

Detailní náhled

07 Napajedla

07 Napajedla 

Detailní náhled

01 Lidecko

01 Lidecko 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem