HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seno se ve sběracím voze vznítilo o polední pauze

(1. 8. 2017) Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes odpoledne u požáru sběracího vozu sena u obce Vápenice na Uherskohradišťsku. 

Zprávu o požáru sběrače sena u obce Vápenice, sídelní jednotka Paseky, přijal operační důstojník krajského operačního a informačního střediska hasičů v 13:21 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Uherský Brod a dobrovolným hasičům ze Starého Hrozenkova a Bojkovic. Hasiči vyjeli celkem s třemi cisternovými stříkačkami.

Na místě požáru sběracího vozu sena byli jako první dobrovolní hasiči. Ti požár dostali pod kontrolu s dvěma vysokotlakými proudy vody. Řidič následně vysypal doutnající seno na zem. Hromadu sena hasiči rozhrnuli a prolili vodou.

Řidič vyšetřovateli hasičů sdělil, že s připojeným sběracím vozem přijel na oběd. Když vyšel z domu, aby pokračoval v práci, zjistil, že seno ve sběracím vozu hoří. S hořícím nákladem proto vyjel na louku a odpojil traktor od sběracího vozu.

Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 50 000 korun. Včasným zásahem a rozhodným jednáním obsluhy sběracího vozu sena byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 5 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem