HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozšíření plamenů zabránil zásah zaměstnanců a hasičů.

(23.9.2015) Šest jednotek hasičů bylo v 06:34 hodin vysláno na místo požáru v průmyslové zóně Lešná u Valašského Meziříčí.  

V 06:32 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o vzniku požáru v jednom z podniků průmyslové zóny Lešná. Podle oznamovatele hořelo v prostoru odbarvovací místnosti.
 
Na místo hlášeného požáru byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, podnikový hasiči HZSP DEZA a.s. a dobrovolní hasiči z obcí Poličná, Zašová, Lhotka nad Bečvou a Kelč. Jako první dorazili na místo podnikový hasiči, které následovali profesionálové z Valašského Meziříčí. Požár zasáhl technologické zařízení v jedné z místností jednopodlažní haly. Ještě před příjezdem hasičů se do boje s požárem pustili zaměstnanci, kteří použili téměř dvacítku ručních hasicích přístrojů.
 
Po nasazení dvou útočných proudů se podařilo hasičům požár v 06:54 hodin lokalizovat. Celková likvidace události byla velitelem zásahu oznámena za dalších asi třicet minut. Zásahem zaměstnanců a hasičů se podařilo zabránit šíření požáru na další části objektu a jeho vybavení.
 
V zasažené místnosti byl umístěn také barel s  hydroxidem sodným. Ten v důsledku poškození obalu začal odkapávat. Hasiči proto obsah barelu přepustili do náhradní nádoby.
 
Jak bylo na místě podle prvotních informací zjištěno, k požáru došlo bezprostředně po zapnutí jednoho ze zařízení. Po detonaci doprovázené tlakovou vlnou, která odhodila jednoho ze zaměstnanců, se objevily plameny. Zaměstnanec, který si stěžoval na problémy se sluchem, byl zkontrolován posádkou zdravotnické záchranné služby.
 
Hned po likvidaci požáru začali na místě události pracovat vyšetřovatelé hasičů a policistů, kteří zjišťují jak samotnou příčinu vzniku požáru, tak i výši způsobené škody.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem