HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár ve Vizovicích

(10.12.2021) Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu. 

Během čtvrteční noci se hasiči nezastavili. Vyjeli odstranit několik popadaných stromů na silnice, a to především na Zlínsku. Dlouhý a náročný zásah je však teprve čekal.

Devatenáct minut po půlnoci byl vyhlášen poplach pro hasiče Vizovic a blízkého okolí, neboť na ulici Dubovsko ve Vizovicích byl hlášený požár kotelny u rodinného domu. Ihned k požáru vyjeli hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Vizovic a Zádveřic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár hospodářské budovy, která se nachází v těsné blízkosti domu a hoří i společná střecha obou objektů. Jednalo se o rozsáhlý požár, proto si velitel zásahu na místo povolal další jednotky, a to ze stanice Otrokovice a dobrovolné jednotky z Želechovic nad Dřevnicí, Pozděchova, Bratřejova, Jasenné a Ubla. Taktéž se na místo požáru dostavil velící důstojník směny, který převzal velení a vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Zásah hasičům komplikoval špatně dostupný terén, kdy silnice byla zasněžená a kluzká. Byl tak velký problém dostat se k hořícímu objektu s těžkou technikou. S tím jim na pomoc přijel sypač, který posypal a uklidil namrzlou silnici.

Požárem byla značně zasažena střecha a hospodářská budova. K hašení hasiči použili vodu z nedalekého potoka. Postupně střechu sundávali a prolévali vodou. Podařilo se tak uchránit část podkroví a přízemí rodinného domu. Požár však zničil střechu, celou hospodářskou část a dřevník.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl první ohledání místa. Další šetření bude probíhat dnes za denního světla. Příčina požáru je tak stále v šetření. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Obyvatelé domu byli bezpečně evakuováni a přístřeší jim poskytli sousedi a rodina.

Veřejná sbírka pro rodinu, které požár zničil rodinný dům ve Vizovicích: 

https://www.mestovizovice.cz/aktualne/aktuality/pripravujeme-verejnou-sbirku-1703cs.html?fbclid=IwAR32WdeCDqSOjF2tSEoa3DtaCXAU_reZwU8qtd4DqRqnJk8y9aHhSvPYP7E

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

PC100017.JPGHasiči při rozebírání hořící střechy objektu

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem