HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Říčanští hasiči zasahovali za čtyřiadvacet hodin u pěti událostí, dvě z toho byly nehody

Krátce před jedenáctou hodinou přijala krajská linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě tří osobních vozidel na silnici I/3 poblíž obce Pětihosty. 

Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanice Benešov s technikou CAS 24 a stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes a RZA VW Transportér. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že jedno z vozidel od nehody ujelo a v jednom ze zbývajících vozidel je zaklíněná jedna osoba.

Hasiči za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení provedli vyproštění zraněné osoby, která se nacházela v jednom z osobních vozidel. Díky vážnosti poranění byl na místo vyslán také vrtulník LZS, který za pomoci hasičů nakonec přistál hned vedle nehody. Další dvě zraněné osoby byly odvezeny sanitními vozidly do nemocnice v Benešově. Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a pomohli ZZS s transportem osoby do vrtulníku. Díky přistání vrtulníku byla komunikace na nezbytnou dobu kompletně uzavřena, což se okamžitě projevilo v širokém okolí.

K další nehodě vyjížděli hasiči z Říčan krátce po půl čtvrté do obce Březí. Zde došlo na křižovatce ke střetu dvou osobních vozidel. Hasiči na místě opět zasahovali s vozidly CAS 15 Mercedes a RZA VW Transportér. Na místo přijeli hasiči společně se ZZS, průzkumem bylo ihned zjištěno, že při nehodě došlo ke zranění tří dospělých osob a jednoho kojence.

Po stabilizaci nejvíce zraněné osoby provedli hasiči její vyproštění a následný transport do sanitního vozidla. Hasiči dále na místě nehody provedli protipožární opatření, po dobu vyšetřování události Policií řídili kyvadlově dopravu a po příjezdu odtahové služby pomohli s naložením vozidel.

Příčiny obou nehod šetří Policie ČR. Mimo tyto dva zásahy zasahovali profesionální hasiči za svojí čtyřiadvacetihodinovou službu ještě u dalších tří událostí.

ppor. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem