HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Provizorní obydlí na opuštěné stavbě určené k demolici zachvátily plameny

Požár budovy na Jižních Svazích ve Zlíně byl ohlášen v 9:58 hodin. Na místo vyrazily tři cisternové vozy a výšková technika. 

Po přijetí tísňového hovoru vyslalo operační středisko profesionální hasiče z centrální stanice Zlín, posílené o hasiče města Zlína, k požáru v opuštěné stavbě původního obchodního centra na Jižních Svazích ve Zlíně.
 
Jak bylo prvotně oznámeno, ze stavby určené k demolici se valil hustý černý dým. Jednotky na místo dorazily do několika minut. Z důvodu uzamčení areálu byl ve spolupráci s policií proveden násilný vstup přes vjezdovou bránu. Po provedení průzkumu bylo zjištěno, že v objektu se nikdo nenachází a požárem je zasaženo pouze provizorní obydlí, vytvořené v jedné části opuštěné stavby.
 
Hasiči pomocí jednoho proudu C provedli rychlou lokalizaci a v 10:19 hodin byla velitelem ohlášena celková likvidace požáru. V objektu ani jeho okolí se v době příjezdu nenacházely žádné osoby a nedošlo ani k žádnému zranění zasahujících. Vzhledem ke skutečnosti, že je objekt určen k demolici, škody způsobené požárem nevznikly. Po předání místa události městské policii se hasiči vrátili zpět na své základny.
  

Autor:              kpt. Ing. Pavel Řezníček         HZS Zlínského kraje

 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem