HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Moravskoslezského kraje opět nabízejí seznam firem na shazování sněhu a ledu ze střech

Vzhledem k aktuální sněhové nadílce v Moravskoslezském kraji vydává Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) na svém webu www.hzsmsk.cz vpravo dole, aktuální seznam firem, které provádí práce související s odstraňováním sněhu, ledu a rampouchů ze střech objektů. 

Hasiči vyjíždějí pouze tam, kde hrozí bezprostřední nebezpeční, v ostatních případech budou žadatele o pomoc odkazovat na výše zmínění komerční služby. Hasiči tedy zdůrazňují, že pravidelné shazování sněhových převisů a rampouchů je povinností jednotlivých majitelů domů a objektů, ať už jsou ve správě obce, kraje, státu nebo v soukromých rukách. Profesionální hasiči vyjíždějí k zásahům na střechách pouze v případě, kdy hrozí bezprostřední zranění chodců a zničení majetku pádem sněhového převisu či rampouchů. Lepší možnost pomoci s větší dávkou sněhu a ledu na střechách mívají dobrovolní a podnikoví hasiči, kteří se mohou s vedením jednotlivých obcí dohodnout na odstranění sněhu a ledu ze střech objektů v jejich správě.

Tradiční seznam, který HZS MSK poskytuje je rozdělen podle okresů, je ověřený, stejně tak i otevřený pro všechny subjekty. Kontaktní e-mail pro další zájemce o zařazení do seznamu je: kamila.langerova@hzscr.cz, stačí poslat název firmy (fyzické osoby), adresu, jeden, max. dva kontaktní telefony a jednu e-mailovou adresu. Na stejný e-mail je možné posílat upozornění na změny v již zařazených kontaktech, resp. i zrušení nabídky.

vytisknout  e-mailem