HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Novojičínsku provedli kontrolu nočních podniků

Mimořádné kontroly nočních podniků zaměřené na dodržování předpisů o požární ochraně 

V pátek 14. prosince 2012 se uskutečnila mimořádná kontrolní akce HZS Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Policií ČR zaměřená na kontrolu nočních podniků. Volba padla na páteční pozdní večerní hodiny a na podniky, ve kterých se schází větší množství lidí. V případě vzniku požáru by totiž mohli být návštěvníci, při nedodržení předpisů o požární ochraně, ohroženi.
Konkrétně byly kontrolovány příjezdové komunikace, zejména jejich průjezdnost, řádné označení únikových východů a jejich trvalá volná přístupnost. Bylo také zjišťováno, zda se nad únikovými cestami nenachází hořlavé dekorace, které by mohly v případě požáru ztížit či znemožnit evakuaci hostů. Dále se kontrola zaměřila na umístění a provozuschopnost hasicích přístrojů a nástěnných požárních hydrantů. Také byl zjišťován počet návštěvníků, jestli nebyl překročen maximální možný, který je projektován pro daný podnik.
Na místě byl sepsán protokol o zjištěných závadách, které nebyly ihned řešeny, jelikož se v nočních podnicích nacházel pouze personál. Zjištěné závady budou v následujících dnech řešeny s provozovateli kontrolovaných nočních podniků. V jednom případě byly závady zjištěny opakovaně, tudíž lze předpokládat udělení sankce provozovateli.

Kontroly podniků, ve kterých se schází větší množství lidí, budou pokračovat i v budoucnosti, jelikož riziko při případném vzniku požáru a současně při nedodržení předpisů o požární ochraně může být pro hosty velmi vysoké.

vytisknout  e-mailem