HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projektové dny s BESIP pro střední školy v Libereckém kraji zahájeny

V úterý 13. 6. 2023 byly na Střední škole strojní, stavební a dopravní v Liberci odstartovány projektové dny s BESIP. Gestorem projektu je Ministerstvo dopravy, které přizvalo k realizaci další partnery. 

Těmi jsou Hasičský záchranný sbor ČR, Policie ČR, zdravotnická záchranná služba, Český červený kříž a dopravní psychologové. Akce je zaměřena na edukaci mladých začínajících řidičů. Studenti jsou atraktivním způsobem prostřednictvím profesionálů z řad jednotlivých partnerů z území Libereckého kraje aktivně zapojeni do řešení situací, které je při silničním provozu mohou potkat.

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje seznámili studenty s problematikou průjezdu vozidel s právem přednosti jízdy, záchranářskou uličkou, zásadami správného parkování k umožnění průjezdu hasičů a záchranářů. Další blok byl věnován tématu linek tísňového volání se zaměřením na správné nahlášení místa mimořádné události na silnici a rozšíření možnosti tísňové linky 112 – systém eCall. Poslední část byla věnována prevenci možného vzniku požáru a správným postupům při hašení počínajícího požáru vozidla.

Proškoleny byly tři třídy 1. ročníku, celkem 75 studentů a třída 3. ročníku, v počtu 25 studentů. V průběhu září až prosince 2023 bude na vybraných školách Libereckého kraje realizováno dalších 5 projektových dní.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Projektové dny

vytisknout  e-mailem