HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt „Hasiči pro školy“ byl oceněn v anketě Hasič roku

(18.12.2020) 11. ročník prestižní ankety Hasič roku zná již své vítěze. 

Porota vybírala z mnoha nominací z celé České republiky, rozdělených do tří kategorií: Zásah roku 2019, Projekt roku 2019 a Kolektiv roku 2019. HZS Zlínského kraje právě do již zmíněné kategorie Kolektiv roku 2019 nominoval kolektiv příslušníků HZS Ústeckého kraje a HZS Zlínského kraje, který realizuje tvorbu materiálu v rámci projektu „HASIČI PRO ŠKOLY“. Velmi netradiční je spolupráce dvou nesousedících krajů při takto rozsáhlém projektu, kterým bezpochyby tento projekt pro žáky základních škol je. Ve velké konkurenci se tak autorský kolektiv, ve složení por. Ing. Iva Karafiátová HZS ULK, por. Ing. Adam Fuksa HZS ZLK, kpt. Bc. Radka Brunclíková HZS ULK, nprap. Jiří Janča HZS ZLK, kpt. Ing. Pavel Vašíček HZS ULK, umístil na 3. místě v kategorii Kolektiv roku 2019.

Projekt se zaměřuje na tvorbu výukového materiálu pro 2. stupeň základních škol v problematikách Ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí. Školy mají zdarma k dispozici veškeré materiály v elektronické podobě na stránkách projektu ( www.hasiciproskoly.cz ) bez dalších nákladů na vybavení či software.  Na projektu se podílí autorský kolektiv, složený ze dvou již zmíněných krajů a několik externích spolupracovníků z různých oborů. Kolektiv tak pod taktovkou dvou hlavních autorů, a to Ivy Karafiátové a Adama Fuksy, vytváří ucelené materiály pro učitele a jejich žáky.

Letošní koronavirová situace však ovlivnila mnohé, a to včetně slavnostního vyhlášení ankety Hasič roku. Ocenění Ministerstva vnitra ČR si tak převzali netradičně z rukou ředitelů HZS Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara a ředitele HZS Ústeckého kraje plk. Ing. Romana Vyskočila ve svých krajích.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

3.JPGZlínští hasiči si ocenění převzali od ředitele HZS Zlínského kraje plk. Ing. Víta Rušara.JPG

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem