HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Program HASÍK jede ve Zlínském kraji naplno

(26.02.2018) V pondělí 26. února 2018 navštívila dvojice hasičů – instruktorů programu Hasík Základní školu praktickou na ulici Mostní ve Zlíně. Jednalo se již o druhou návštěvu v tomto školním roce. 

Instruktoři hravou formou s dětmi zopakovali látku z první hodiny a nově jim názorně předvedli, jak se chovat při vznícení oleje na pánvi, jak si s rodiči vytvořit domácí únikový plán a podobně. Vše bylo doplněné o moderní výukové pomůcky a videa.

Z pohledu tohoto preventivně výchovného programu byl loňský rok 2017 pro HZS Zlínského kraje rekordní. Dvojice hasičů navštívily celkem 127 škol, kde bylo proškoleno celkem 7099 dětí. Za zmínku rovněž stojí fakt, že drtivá většina těchto návštěv byla uskutečněna v osobním volnu hasičů, tedy mimo běžný výkon služby. V programu bylo loni aktivních 63 profesionálních hasičů, pomáhalo jim rovněž 8 kolegů z řad dobrovolných hasičů.

Ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje zanedlouho odstartuje další preventivní projekt s názvem „HASIČI PRO ŠKOLY“, který bude obsahovat komplexní výukový materiál pro děti a učitele na druhém stupni základních škol.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem