HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro část krajských úředníků začal den evakuací.

(9.11.2015) Dvě jednotky hasičů zasahovaly po šesté hodině ranní v objektu krajského úřadu ve Zlíně. 

Osm minut po šesté hodině ranní obdržel operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o zakouření prostoru strojovny výtahu ve výškové budově č. 21 Krajského úřadu Zlínského kraje. Na místo hlášené události byly vyslány dva cisternové vozy a automobilní plošina profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Současně na místo vyjela i jednotka hasičů města Zlína s další cisternou.

Hasiči se velmi rychle dostali až do nejvyššího patnáctého podlaží objektu, kde se nacházela strojovna oběžného výtahu (Páternoster). Jak bylo bližším průzkumem zjištěno, nejednalo se o požár, ale o technickou závadu na brzdném systému výtahu. Po zaseknutí brzdy došlo k přehřátí zařízení a silnému vývinu kouře. Hasiči zařízení zchladili a prostory strojovny a podlaží odvětrali.

Vzhledem k tomu, že k události došlo v brzkých ranních hodinách, bylo v objektu pouze několik osob. Jejich evakuace byla provedena ještě před příjezdem hasičů. Po odvětrání objektu a jeho kontrole umožnili hasiči zaměstnancům vstup na jejich pracoviště.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem