HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Případ ztraceného houbaře

Dnes ve čtvrtek 26. 7. 20012 ve 12.40 hodin se ozval na tísňovou linku 112 hlas staršího muže, že zabloudil v lese na Rakovnicku a že se sám nedokáže vrátit na nádraží v Lužné, kam ráno přijel. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje okamžitě požádalo prostřednictvím generálního ředitelství HZS ČR o pomoc mobilního operátora, aby pomohl lokalizovat místo, odkud bylo voláno. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje okamžitě požádalo prostřednictvím generálního ředitelství HZS ČR o pomoc mobilního operátora, aby pomohl lokalizovat místo, odkud bylo voláno. Zároveň uvedlo do pohotovosti dobrovolné hasiče z Lužné a připraveni byli také profesionální hasiči ze stanice HZS Rakovník.

Díky telefonickému spojení se ztraceným houbařem, který postupně uváděl další místa, kudy jde a co vidí, se ho podařilo díky místní znalosti dobrovolným hasičům z Lužné ve 13.10 hodin najít a odvézt na nádraží. Pán, narozený v roce 1935 a žijící v Praze 6, byl jen unavený a dehydratovaný. A také šťastný, že ten jeho výlet přece jen nakonec dobře dopadl.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

 

Odkazy do noveho okna

ilustrační foto

ilustrační foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem