HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příčinou dopravní nehody byla pravděpodobně nepozornost

V pátek odpoledne zasahovali hasiči u dopravní nehody dvou osobních vozidel v blízkosti obcí Bystřice pod Lopeníkem a Komňa v okresu Uherské Hradiště. 

Dne 8. 5. 2015 ve 12:21 hodin byla operačnímu středisku hasičů ve Zlíně nahlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel se zraněním v blízkosti motorestu Rasová ve směru na obec Bystřice pod Lopeníkem. Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu, která přijela na místo hlášené události do 10 minut od vyhlášení požárního poplachu. Krátce po jejich příjezdu k nehodě přijela i sanitka.

Vůz Nissan Micra narazil zezadu do vozu Škoda Octavia na úseku hlavní komunikace, která je spojnicí České a Slovenské republiky a na které se provádí oprava komunikace. Ve voze Škoda jely 3 osoby, ve voze Nissan 2 osoby. Při nehodě došlo ve voze Nissan ke zranění jedné osoby.

Hasiči odpojili baterii na voze Nissan a provedli úklid komunikace.

Policie České republiky zabezpečovala řízení dopravy.

Zraněná osoba slovenské národnosti byla v péči záchranné zdravotnické služby, která ji převezla na státní hranici. Na hranici byla přeložena do slovenské sanitky, která ji odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice na území Slovenské republiky.

Během zásahu nedošlo ke zranění hasičů ani k poškození techniky.

 

Autor:   nprap. Roman Žemlička - HZS Zlínského kraje

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem