HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při sváření lepenky shořela střecha domu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 13. srpna 2015 odpoledne při požáru střechy rodinného domu v Lánské ulici v Červeném Kostelci na Náchodsku.  

Hasiči byli o požáru informováni o půl druhé odpoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří střecha dvoupatrového rodinného domu, která se opravovala. Zřejmě nedbalostí při sváření lepenky pomocí propanbutanové lahve došlo k prošlehnutí plamene přes lepenku na bednění a staré tepelné izolace. Požár se pak rozšířil po trámech na dřevěný rákosový strop. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 13:58 hodin. Následně museli rozebrat zničenou střešní konstrukci a pomocí motorových pil odřezali zničené nebo poškozené trámy. Hasebním zásahem došlo k poškození elektroinstalace a promáčení stropů ve druhém nadzemním podlaží domu. Požár byl zlikvidován o půl deváté večer. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,6 milionu korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Náchod

Odkazy do noveho okna

15-08-13 Červený Kostelec (1)

15-08-13 Červený Kostelec (1) 

Detailní náhled

15-08-13 Červený Kostelec (2)

15-08-13 Červený Kostelec (2) 

Detailní náhled

15-08-13 Červený Kostelec (3)

15-08-13 Červený Kostelec (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem