HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru střechy hasiči uchránili majetek za 10 miliónů

V sobotu 20.1.2024, v nočních hodinách, vyjelo šest hasičských jednotek k požáru střechy haly soukromé firmy v Třinecké části Konská. Hasiči rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě 10 miliónů korun. 

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru střechy v Třinci-Konská ve 21:44 hod. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Třinec, Frýdek-Místek a Český Těšín, spolu s nimi dobrovolné jednotky Třinec-Guty, Třinec-Dolní Lištná a Hnojník.

Po příjezdu hasiči ihned zahájili rozebírání střechy, ze které vycházel kouř. Postupně nacházeli ohniska, které se pomalu pod střešní krytinou tvořila. Hasiči také odvětrávali zakouřené prostory haly přetlakovou ventilací tak, aby mohli provádět i průzkum uvnitř haly.

Na rozebírání a hašení střechy použili hasiči kromě žebříku i automobilovou plošinu, ze které, i za pomocí termokamery, skrytá ohniska nacházeli a vodním proudem likvidovali. Celý zásah probíhal v dýchací technice. Zásah hasičům komplikovaly i mínusové teploty. Během zásahu byla celá budova odpojena od elektrické energie a plynu.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu během 20 minut, další hodinu zabrala jeho likvidace. Škoda způsobená požárem na střeše haly byla vyčíslena na 500 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty za 10 miliónů. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Odkazy do noveho okna

2024_01_21-Pozar_strechy_haly_Trinec_Konska (2)

2024_01_21-Pozar_strechy_haly_Trinec_Kon... 

Detailní náhled

2024_01_21-Pozar_strechy_haly_Trinec_Konska (1)

2024_01_21-Pozar_strechy_haly_Trinec_Kon... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem