HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru rodinného domu zachránili hasiči 5 lidí

Hořelo v Hradecké části Plotiště nad Labem v ulici Petra Jilemnického. Tři osoby byly převezeny do zdravotnického zařízení na vyšetření. 

Hradec Králové - požár - 24. 1. 21:21

Po 21. hodině vyjížděly tři jednotky požární ochrany k nahlášenému požáru v rodinném domě v části Plotiště nad Labem v ulici Petra Jilemnického. Hořet začalo v přízemí domu v pracovně, která měla rozměry asi 2x3 m. Obyvatelé domu byli už v tu dobu v patře rodinného domu. Když ucítili zápach, byly už prostory zakouřené. Hořící pracovna se pak nacházela v blízkosti vchodu do domu, proto utekli obyvatelé na balkón. Odtud zachránili hasiči skupinu tří dospělých a dvou dětí pomocí nastavovacích žebříků.

Požár dostaly jednotky rychle pod svou kontrolu, dalšímu šíření zabránily ve 21:39 hod. a likvidace byla ohlášena ve 22:53 hod. Obyvatelé domu byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby, která nakonec převezla jednu dospělou osobu a dvě děti na další vyšetření do zdravotnického zařízení. Hasiči se dále postarali o odvětrání objektu a provedli úklid v místnosti, kde hořelo. Jednotky se vracely na své základny kolem 23. hodiny.

Na místo zásahu se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Ohledáním požářiště zjistil, že příčinou požáru byla s největší pravděpodobností technická závada buď na adaptéru od notebooku, nebo na lithiových bateriích. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 2,5 milionu korun.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a dobrovolná jednotka z hradecké části Plácky.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P RD, P. Jilemnického, HK (1)

P RD, P. Jilemnického, HK (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem